Derde divisie: Hercules en Hoogland treffen top twee

© Geert Lommers
UTRECHT - In de derde divisie B ontvangt Hercules vanmiddag het Brabantse Gemert. Die ploeg staat op de tweede plaats. Hoogland speelt thuis tegen koploper OFC.
Hercules boekte midweeks tegen HSC'21 de eerste zege van 2022 en hoopt het goede gevoel vast te kunnen houden tegen Gemert. Die ploeg leed woensdag, uit tegen koploper OFC, de eerste nederlaag van dit seizoen. In Oostzaan werd het 4-1.
Hercules en Gemert speelden eerder dit seizoen in Gemert met 2-2 gelijk, door een late gelijkmaker van Tyron Fonville. Of de topscorer van Hercules zondag inzetbaar is nog niet duidelijk. Tegen HSC'21 ontbrak hij nog, als gevolg van de hamstringblessure die hij twee weken geleden opliep tegen Groene Ster.
Aanvoer Niek Hoogveld is er wel weer bij bij Hercules, dat na de zege van woensdag nu achtste staat in de derde divisie B. Hercules speelde een keer eerder thuis tegen gemert, toen won het met 2-0.

Hoogland treft ongenaakbaar OFC

OFC is de ongenaakbare koploper in de derde divisie B. Na de zege op nummer twee Gemert van woensdag is de voorsprong op de concurrentie zes punten. Van de 17 gespeelde duels won de ploeg er 13, en met 41 gescoorde doelpunten is OFC de meest productieve ploeg van de competitie.
Dan Hoogland, dat speelde door corona-afgelastingen op 24 februari de laatste competitiewedstrijd. Dat heeft wel tot voordeel gehad dat vrijwel alle geblesseerden weer zijn hersteld. Alleen Jordan Kemp ontbreekt nog, maar die is op de weg terug. Ruud de Vos is geschorst.
Hoogland staat 15e en heeft de punten hard nodig om weg te komen uit de degradatiezone. Dat die punten zondag gepakt gaan worden lijkt onwaarschijnlijk gezien de vorm van beide teams. Al weet je maar nooit, want OFC verloor onlangs ook van JOS Watergraafsmeer, en dat staat maar net boven Hoogland.
Hercules - Gemert en Hoogland - OFC beginnen vanmiddag beide om 14.00 uur. Bij Hercules - Gemert is Mark Kloostra de verslaggever die u op de hoogte houdt in Namen & Rugnummer liev op Radio M Utrecht. Bij Hoogland - OFC zijn we niet, maar uiteraard praten we u er wel over bij.