Kampong heeft weinig moeite met Tilburg: 'Lekker uit de winterstop'

UTRECHT - De hockeyers van Kampong zijn de tweede seizoenshelft van de hoofdklasse goed begonnen. De Utrechters waren op eigen veld met 7-1 te sterk voor degradatiekandidaat Tilburg.
Kampong - Tilburg
Kampong - Tilburg © RTV Utrecht
Kampong kwam bijzonder goed uit de startblokken. Al na zes minuten had het dankzij treffers van Derck de Vilder en Terrance Pieters de 2-0 voorsprong te pakken. Vervolgens zorgden Ties Ceulemans en Mats Gruter aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft voor de 3-0 en 4-0.
In de 43e minuut deed Tilburg via een doelpunt van Leandro Tolino nog wat terug: 4-1. Kampong was daar niet van onder de indruk. Gruter en Ceulemans scoorden beiden nog een keer waardoor het 6-1 werd. Daarmee was het nog niet gedaan. Jip Janssen deed via een strafcorner, de vierde van de dag, ook nog een duit in het zakje: 7-1.
Ik wil mijn carrière bij deze club afsluiten
Lars Balk

Ranglijst

Kampong staat in de hoofdklasse tweede met drie punten achterstand op de koppositie. De ploeg van Roelant Oltmans is drie punten ingelopen op koploper Bloemendaal. Die ploeg verloor namelijk met 1-2 van Pinoké. De Utrechters willen in de top vier eindigen zodat ze aan het einde van het seizoen kunnen deelnemen aan de play-offs om de landstitel.

Zeer tevreden

"Dit is heel lekker. Als je met 7-1 wint dan kom je goed uit de winterstop", blikt Kampong-hockeyer Lars Balk na afloop terug op het duel. "Er waren wel momenten dat we heel slordig waren. Daar moeten we nog even naar gaan kijken."
Kampong-coach Roelant Oltmans: 'Zes velddoelpunten is gewoon heel goed'
Eerder deze week gaf Oltmans aan dat het rendement van zijn ploeg omhoog moet in de tweede seizoenshelft. Die boodschap leek zijn ploeg te hebben begrepen. "Ik ben er erg blij mee dat we zes veldgoals maken. Ik denk dat we een keer of veertig in de cirkel zijn geweest. Dus dat is een behoorlijk goed percentage dan."
Het mooie is dat we flexibel kunnen zijn met mensen op verschillende posities
Roelant Oltmans

De kop is eraf

Met de ruime zege op degradatiekandidaat lijkt het voor Kampong een makkelijk begin van de tweede seizoenshelft. "Het is misschien juist lastig om tegen zulke ploegen te spelen. Onderschatting is gevaarlijk. We moeten gewoon aan staan", aldus Balk.
Lars Balk in gesprek met verslaggever Floris Mulder
Kampong was nog niet op volle kracht. Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Boet Pfijffer en Daan Smits waren afwezig. "Dat zijn bepalende spelers.Het mooie is dat we flexibel kunnen zijn met mensen op verschillende posities. Dat is belangrijk richting de play-offs straks en ook de EHL."
In januari verlengde Balk zijn contract met vier jaar bij Kampong. "Dat is een teken. Ik wil mijn carrière bij deze club afsluiten."
Kampong - Tilburg (hoofdklasse)

4' Derck de Vilder (1-0)
6' Terrance Pieters (2-0)
33' Ties Ceulemans (3-0)
36' Mats Gruter (4-0)
43' Leandro Tolino (4-1)
56' Mats Gruter (5-1)
59' Ties Ceulemans (6-1)
70' Jip Janssen (7-1)