Zwaluwen Utrecht wint vermakelijke topper van VVZA: 'Genoten'

UTRECHT - Zwaluwen Utrecht heeft de vermakelijke topper in de derde klasse D gewonnen van het Amersfoortse VVZA. Op sportpark Welgelegen in Utrecht werd het enigzins geflatteerd 5-1.
Zwaluwen Utrecht - VVZA
Zwaluwen Utrecht - VVZA © RTV Utrecht
Zwaluwen Utrecht, dat een aantal spelers miste, dicteerde het grootste deel van de eerste helft en wist dat in de score uit te drukken. Al binnen de minuut lag de bal in het net. Geert Vocking, die lang niet in de basis had gestaan, was de doelpuntenmaker. Na ruim twintig minuten verdubbelde Aimad Ouald Chaib de voorsprong. Aanvoerder Freek Rubrech tekende voor de aansluitingstreffer. Meer goals vielen er niet in de eerste helft.
In de tweede helft hing een goal van VVZA in de lucht, maar er werd gescoord door Zwaluwen Utrecht. Invaller Hafid Ababou zorgde voor de 3-1. De wedstrijd bleef vermakelijk met volop kansen. Mohamed Adarghal, één van de uitblinkers, gooide het duel in het slot met de 4-1 in minuut 89. In de blessuretijd liep Zwaluwen Utrecht nog verder uit via Mohamed Hamdaoui.
Geert Vocking over onder meer zijn razendsnelle openingstreffer voor Zwaluwen Utrecht

Omschakelen

VVZA-speler Michael Bakkenes zag dat zijn ploeg na de vroege 1-0 tegen van slag was. Hij heeft hier een verklaring voor. "Dat is misschien omdat we de afgelopen drie wedstrijden telkens als eerst op voorsprong kwamen. Toen boekten we goede zeges. Nu kwamen we achter en was het omschakelen. Natuurlijk was dit wel een veel beter team dan de ploegen in de voorgaande duels."
Michael Bakkenes, speler VVZA, blikt terug op het verlies tegen Zwaluwen Utrecht
Eigenlijk moet je het met 7-1, 8-1 afmaken
Hans Cozijn, trainer Zwaluwen Utrecht
Hans Cozijn, trainer Zwaluwen Utrecht, genoot van zijn ploeg, maar vond dat VVZA tot de 2-1, de ruststand, vrij gevaarlijk was. Hij zegt: "Als het bij rust 4-4 staat dan heeft niemand wat te zeggen. Na onze 3-1 zie je dat je zoveel kwaliteiten hebt dat je het eigenlijk met 7-1, 8-1 moet afmaken. Maar 5-1 is ook zat."
Hans Cozijn, trainer Zwaluwen Utrecht, over onder meer zijn eigen toekomst
Verslaggever Arnold Schenk sprak ook met VVZA-trainer Sebastiaan Verhoeve

Ranglijst

Zwaluwen Utrecht is naar de koppositie gestegen en staat op 27 punten uit elf wedstrijden. De nummers twee en drie hebben slechts één punt minder uit evenveel duels. VVZA staat vierde met zeventien punten uit elf wedstrijden. Aankomende zondag kan Zwaluwen Utrecht een periode pakken op bezoek bij nummer twee FC Abcoude.
Zwaluwen Utrecht - VVZA (derde klasse D)

1' Geert Vocking (1-0)
21' Aimad Ouald Chaib (2-0)
34' Freek Rubrech (2-1)
76' Hafid Ababou (3-1)
89' Mohamed Adarghal (4-1)
90' Mohamed Hamdaoui (5-1)