FC Utrecht bijt zich opnieuw stuk op Go Ahead Eagles: 'We roepen het over onszelf af'

UTRECHT - Voor de tweede keer dit seizoen heeft FC Utrecht niet weten te winnen van Go Ahead Eagles. Zes dagen nadat Ajax verloor in Deventer kwam FC Utrecht er niet verder dan 1-1.
De highlights van Go Ahead Eagles - FC Utrecht
Luuk Brouwers opende in de 33e minuut de score voor Go Ahead Eagles. Even voor die openingstreffer schoot middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht op de paal. Uiteindelijk schoot Moussa Sylla FC Utrecht in de 76e minuut op gelijke hoogte.
FC Utrecht-trainer René Hake
FC Utrecht-trainer René Hake © Orange Pictures
Go Ahead Eagles maakte in de slotfase de meeste aanspraak op de zege. Dat was opmerkelijk omdat die ploeg woensdag nog diep was gegaan in de uiteindelijk verloren halve finale van de KNVB-beker tegen PSV (1-2).
FC Utrecht blijft de nummer 7 van de ranglijst en kwam in punten gelijk met het als zesde geklasseerde Vitesse. Go Ahead Eagles is naar een voorlopige elfde plaats van de Eredivisie geklommen.
Het was vragen om problemen
René Hake
"Het was vragen om problemen", reageerde trainer René Hake na afloop. "We hadden kansen op de voorsprong en daarna maken zij 1-0. En laten we eerlijk zijn. Bij die goal zagen we er niet goed uit."
Hake was absoluut niet tevreden. "We maken gewoon verkeerde keuzes. Daarnaast spelen we veel te veel de lange bal. Dat hadden we op kunnen lossen als Quinten Timber minder had gedribbeld en Sander van de Streek had aangespeeld, want die stond heel vaak vrij."
René van den Berg in gesprek met Sander van de Streek
Tegenvaller voor Hake was ook het uitvallen van Veerman. De spits botste in de eerste helft op doelman Noppert en moest in de rust binnen blijven. "Ik heb goede hoop dat het meevalt. Hij twijfelde of hij verder kon spelen. Toen hebben we de beslissing genomen om hem te wisselen."
Quinten Timber na Go Ahead Eagles - FC Utrecht
Go Ahead Eagles - FC Utrecht 1-1
33' Luuk Brouwers (1-0)
76' Moussa Sylla (1-1)

Gestaakt door vuurwerk

De wedstrijd werd even stilgelegd en na een paar minuten hervat. Scheidsrechter Danny Makkelie nam die beslissing na ruim een uur spelen nadat er vuurwerk op het veld was gegooid door fans van de club uit de Domstad.
Scheidsrechter Makkelie legt de wedstrijd stil nadat er vuurwerk op het veld is gegooid
Scheidsrechter Makkelie legt de wedstrijd stil nadat er vuurwerk op het veld is gegooid © Orange Pictures
"Het is waanzin dat dit weer gebeurd. Daarnaast komt het voor ons op een klote moment, want we zaten net lekker in de wedstrijd op dat moment", aldus Hake.
René Hake reageert na de wedstrijd op het gelijke spel
Vrijdag werd de wedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam in blessuretijd definitief gestaakt na een reeks van incidenten met fans van de club uit Arnhem. In de buurt van een cameraman van ESPN ontplofte toen ook een stuk zwaar vuurwerk. De sportzender heeft vervolgens besloten dit weekeinde niet alle televisiecamera's op bepaalde posities te bemensen.
Waanzin dat dit weer gebeurt
René Hake
Door de maatregel is zaterdag bij de ontmoeting tussen Feyenoord en FC Groningen geen buitenspeltechnologie beschikbaar. Bij de overige wedstrijden is die er wel. Dat alleen in De Kuip geen buitenspeltechnologie beschikbaar is, heeft volgens een woordvoerder van de KNVB te maken met de positie van die betreffende camera. Die bevindt zich tussen het publiek, terwijl de camera bij andere clubs die thuis spelen hoger in het stadion hangt.
De afweging is gemaakt door ESPN zelf, aldus de voetbalbond.