UZSC halve finalist na benauwde zege

© Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT - De waterpolodames van UZSC hebben zich geplaatst voor de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Na de 17-7 zege van vrijdag tegen Het Ravijn werd zaterdagmiddag ook de uitwedstrijd gewonnen. In Nijverdal werd het 8-7 voor de landskampioen van 2017.
In de eerste periode kwam UZSC met 2-0 achter. Via Esther Scheij werd het in de tweede periode 2-1. Na de 3-1 van Het Ravijn zorgden opnieuw Scheij en Hanna Hogervorst brachten UZSC terug tot 3-3, maar de ruststand was 4-3 voor de ploeg uit Nijverdal.
Na rust schoot UZSC uit de startblokken en kwam via twee treffers van Sam Jutte en één van Esther Scheij op een 6-4 voorsprong. In de laatste periode knokte Het Ravijn zich langszij en nam het zelfs een 7-6 voorsprong.
In de laatste drie minuten was het toch UZSC dat de overwinning pakte. Via twee treffers van Sam Jutte won de Utrechtse formatie met 8-7 en plaatste zich voor de halve finales van de play-offs.