FC Utrecht bezorgt Heerenveen zesde nederlaag op rij: 'We moeten weer omhoog kijken'

UTRECHT - FC Utrecht heeft sc Heerenveen in de Eredivisie al de zesde nederlaag van het jaar bezorgd. De Utrechters wonnen met 2-1 in het Abe Lenstra Stadion van de Friezen.
De highlights van Heerenveen - FC Utrecht
Na een klein uur zette Bart Ramselaar de Utrechters op voorsprong. Hij werd de diepte in gestuurd door Quinten Timber en nadat sc Heerenveen-keeper Erwin Mulder uit zijn doel was gekomen, schoot Ramselaar vanuit de draai raak in de korte hoek.
Henk Veerman scoort bijna tegen zijn oude club
Henk Veerman scoort bijna tegen zijn oude club © Orange Pictures
Halverwege de tweede helft maakte verdediger Mike van der Hoorn er 0-2 van. Hij kopte raak uit een corner van Adam Maher.
René van den Berg blikt terug met Mike van der Hoorn

Handsbal Van der Hoorn brengt FC Utrecht in de problemen

Diezelfde Van der Hoorn was debet aan de penalty waaruit de thuisploeg in de 80e minuut terugkwam tot 1-2. Van der Hoorn raakte een schot van Sydney van Hooijdonk met zijn hand. Van Hooijdonk schoot vervolgens beheerst raak vanaf 11 meter.
Heerenveen - FC Utrecht 1-2
58' Bart Ramselaar (0-1)
69' Mike van der Hoorn (0-2)
80' Sydney van Hooijdonk, pen. (1-2)
We moeten weer omhoog kijken
Bart Ramselaar
Bart Ramselaar was de man van de wedstrijd. De Amersfoorter toverde aan de bal en wist uiteindelijk ook de 0-1 te maken. "Heb ik nu evenveel goals gemaakt als Gert Kruys? Bij FC Utrecht. O dat is mooi", lacht Ramselaar na zijn 22e goal voor FC Utrecht. "Het ging wel weer moeizaam vandaag. Als we zorgvuldiger waren hadden we ook nog 1-3 kunnen maken. Heerenveen speelde met het mes tussen de tanden en moest winnen voor eigen publiek. Ik denk dat we op de goede weg zijn om de play-offs veilig te stellen."
René van den Berg blikt terug met Bart Ramselaar
"We geloofden weer ergens in en dan dwing je het ook af", vertelde trainer René Hake na afloop. "Zonder dat het direct een kans was wist Bart toch de eerste goal te maken. Dan zie je dat het op dat moment goed valt."
Mike van der Hoorn maakte zijn tweede goal van het seizoen. "Het scheelt wel dat we Veerman er nu bij hebben. Dat is een goede bliksemafleider als de tegenstander zonedekking speelt. Vroeger kon ik daar ook al van profiteren met grote gasten als Jacob Mulenga naast me."
Hopelijk leiden dit soort zeges tot meer stabiliteit
René Hake
Van der Hoorn was blij met de zege, maar ziet nog ruimte tot verbetering. "We hebben nu een targetman in de persoon van Veerman. Daar moeten we gebruik van maken. In de eerste helft liep het echt wel goed via Timer en Van de Streek, daar halen we alleen nog te weinig rendement uit."
René van den Berg in gesprek met trainer René Hake
Na de 2-1 door Van Hooijdonk leek er paniek te ontstaan bij FC Utrecht. "Tja paniek. Heerenveen gaat de bal dan gewoon naar voren schieten. Uiteindelijk is het een verdiende overwinning, ondanks dat het inderdaad geen grootse wedstrijd was. Als je in de situatie zit dat het weinig stabiel is hoop je dat dit soort zeges tot meer stabiliteit leiden."