Hercules verliest op bezoek bij Groene Ster: 'Verdedigd als kleuters'

UTRECHT - In de derde divisie B heeft Hercules op bezoek bij Groene Ster verloren. De Utrechters gingen in Limburg met 2-0 onderuit.
Groene Ster - Hercules
Groene Ster - Hercules © RTV Utrecht
Verslaggever Menno Schilder over de nederlaag van Hercules
In de derde divisie B staat Hercules na 15 wedstrijden op de negende plek met 21 punten.

Groene Ster verdiende winnaar

De thuisploeg had in de openingsfase de overhand. Dat resulteerde in enkele kansen met in de vijftiende de 1-0. Chefrino Eind kopte de bal binnen namens Groene Ster.
Lang stond de voorsprong van de thuisploeg niet op het scorebord. Zes minuten later maakte clubtopscorer Tyrone Fonville namens Hercules namelijk de 1-1. Hij lepelde de bal over de doelman van Groene Ster heen nadat hij was weggestuurd door Tim Pieters.
In het begin van de tweede helft leek het erop dat Hercules de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Het tegenovergestelde gebeurde. Amin Elalji schoot vanaf de rand van de zestien de 2-1 binnen namens Groene Ster. In het restant van de wedstrijd maakten de Utrechters geen aanspraak meer op de gelijkmaker.

Kleuters

Oefenmeester René van der Kooi van Hercules was na afloop niet mals voor zijn ploeg. "Bij die tweede goal verdedigen wij als een stel kleuters. We waren aan het kantelen en stapten niet uit. Onvoorstelbaar. Ik vond het echt kneuzen eerlijk gezegd", was trainer Van der Kooij na afloop duidelijk.
René van der Kooij over de nederlaag van zijn ploeg
"Het was na rust wachten totdat wij zouden scoren, maar dan ga je zo verdedigen.Ik laat mijn team niet gauw vallen. Maar wij moeten hierin echt stappen gaan zetten", aldus de oefenmeester.
Ook doelpuntenmaker Tyrone Fonville zag de tweede goal als kantelmoment. "We kwamen dat moment niet meer te boven", sprak Fonville na afloop. "Ik weet niet waar het aan ligt. We moeten er een oplossing voor vinden dat als we een tegenslag krijgen dat we die weer te boven komen."

Fonville geblesseerd

Fonville moest vroegtijdig naar de kant vanwege een hamstringblessure. "Ik weet het niet. Ik voelde iets knappen. Ik hoop dat ik iets verrekt heb en niet gescheurd. Het schoot erin", zei Fonville. "Dat is vaak geen goed teken, maar ik herstel ook vaak snel."
RTV Utrecht houdt het hele seizoen de 'Utrechtse topscorerslijst' bij. Daarin gaan Floris van der Linden en Fonville al enige tijd samen aan de leiding. "Ik hou dat wel in de gaten", zegt Fonville lachend.
Tyrone Fonville over de wedstrijd, zijn blessure en de Utrechtse topscorerslijst
Zaterdag scoorde Van der Linden zijn dertiende treffer. Fonville deed hem vandaag, zoals vaker dit seizoen, na. "Ik zag dat hij gisteren had gescoord. Dan is er druk op mij. Ik wil natuurlijk bovenaan die lijst eindigen. Dus ik hoop dat mijn blessure meevalt."
Groene Ster – Hercules (derde divisie B)

15' Chefrino Eind (1-0)
21' Tyrone Fonville (1-1)
55' Amin Elalji (2-1)