VV Utrecht verslaat Dynamo: 'Spelen op tachtig procent'

UTRECHT - De volleybalsters van VV Utrecht hebben in eigen huis Dynamo met 3-1 verslagen. De Utrechtse dames haken daarmee aan bij de subtop van de eredivisie.
VV  Utrecht - Dynamo.
VV Utrecht - Dynamo. © RTV Utrecht
Dynamo won de eerste set met 27-25. Ook in de tweede set deden de ploegen weinig onder voor elkaar. VV Utrecht kon uiteindelijk juichen: 25-21. In de derde set gaf VV Utrecht de setwinst een goed vervolg. Dynamo werd verpulverd met 25-12. De laatste set was spannender, maar wederom was de eredivisie debutant de baas: 25-20. Jolien Sinnema was topscorer aan de kant van VV Utrecht met zeventien punten.
Susanne Kos, libero bij VV Utrecht, in gesprek met verslaggever Mark Kloostra

Topploegen moeilijk maken

De ploeg van Ali Moghadassian wacht nog zes wedstrijden in de reguliere competitie. Daarna gaan ze de kwartfinale van de play-offs om het landskampioenschap in. Hierin kan VV Utrecht het de topploegen moeilijk maken, gelooft Moghadassian. "We hebben bewezen dat het kan. We hebben van iedereen behalve Sliedrecht Sport en Team22 gewonnen. Team22 doet niet mee aan de play-offs."
Speelsters denken dat zulke wedstrijden als vandaag op tachtig procent kunnen
Ali Moghadassian, trainer VV Utrecht
Moghadassian verwacht in de play-offs een ander VV Utrecht te zien dan bijvoorbeeld het duel met Dynamo. "Iedereen is dan gemotiveerder en scherper dan in dit soort wedstrijden. Hier denken ze onbewust het kan ook op tachtig procent. Dat is iets om van te leren."

Ranglijst

VV Utrecht blijft zesde in de eredivisie met dertig punten uit zestien wedstrijden. Het gat met nummer vijf Regio Zwolle is slechts één punt.
Ali Moghadassian, trainer VV Utrecht, blikt terug op het duel met Dynamo