Onverdiende nederlaag Jong FC Utrecht tegen Excelsior

© FC Utrecht
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft in de eerste divisie een onverdiende nederlaag geleden. De ploeg van trainer Darije Kalezic ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Excelsior. De enige treffer werd na 18 minuten gemaakt door Reuven Niemeijer.
Het was zo'n beetje het enige schot tussen de palen dat de Rotterdammers afleverden, op een winderig Zoudenbalch. Jong FC Utrecht, met de eerste elftalspelers Remco Balk, Tommie St. Jago en Othmane Boussaid in de basis, had grote delen van de wedstrijd het initiatief maar werd eigenlijk maar gevaarlijk van afstand.

Kalezic: 'We waren beter'

Mees Rijks, Othmane Boussaid en Remco Balk vonden bij hun doelpogingen telkens Excelsior-doelman Stijn van Gassel op hun weg. "We waren beter, maar we hebben in de zestien te weinig gecreëerd", stelde Darije Kalezic na afloop.
'We hebben te weinig echte kansen gecreëerd'
Het enige doelpunt van de wedstrijd leek een fout van doelman Kevin Gadellaa. Hij verwerkte een voorzet niet goed, waarna de bal voor de voeten van Niemeijer viel, die doeltreffend uithaalde. "Hij had het inderdaad anders kunnen doen", stelde trainer Kalezic. "Maar het grote probleem was dat die speler zo vrij stond."

Kevins droom

De doelman was het vooral met dat laatste eens. "Ik denk niet dat ik het verkeerd deed. Ik haalde er een voorzet uit, maar die jongen stond helemaal vrij."
'Mijn droom is een prijs pakken met FC Utrecht'
De ruim twee meter lange doelman begon met voetballen bij PVCV in Vleuten en werd al jong ontdekt door PSV. Daar speelde hij tot 2017. Vervolgens speelde hij drie seizoenen in de opleiding van Vitesse, om in 2020 bij FC Utrecht terecht te komen.
"Mijn grote droom is in het stadion te spelen en een prijs te pakken met FC Utrecht", zegt Gadellaa, die vorige week een nieuw contract tekende.

Dertiende

Jong FC Utrecht staat nu dertiende in de eerste divisie, met 28 punten uit 27 duels. Excelsior, getraind door voormalig FC Utrechtspeler Marinus Dijkhuizen, klimt door de overwinning naar de derde plaats op de ranglijst. Vrijdag spelen de Utrechtse beloften uit tegen TOP Oss.