FC Utrecht kreeg geen druk op tien Vitessenaren: 'Daardoor win je niet'

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht leek zondag tegen Vitesse op rozen te zitten toen de Utrechters bij een 1-0 voorsprong met een man meer kwamen te staan. Niets bleek minder waar. Het ging alleen maar slechter en het werd zelfs 1-1. Volgens trainer René Hake, Quinten Timber en Bart Ramselaar ging het fout bij de manier van druk zetten.
"Eigenlijk is het hetzelfde als vorige week. We hadden gewoon drie punten moeten pakken. Ik ben teleurgesteld", sprak Quinten Timber na afloop. "Het was een knotsgekke wedstrijd. Het veld was dramatisch je kon amper voetballen. Dit was strijden en dat hielden we vol tot de laatste tien minuten."
Achterin moet je dan je mannetje staan en het oplossen
René Hake

Geen grip na rode kaart

Opvallend was dat FC Utrecht minder grip op de wedstrijd kreeg toen Vitesse met tien man kwam te staan. Grbic kreeg in de 65e minuut rood na een elleboogstoot. "Dan moeten we het beter uitspelen. Wij moeten hun onderdrukken in plaats van zij ons", zegt Timber. "De communicatie moet beter. Je ziet het ook bij de tegengoal, dan is er geen druk op de bal."
FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg
Trainer René Hake is het met zijn middenvelder eens. "Wij moesten meer druk op hun balbezit hebben. Dat lukte ons te weinig. Ook hielden we de bal niet goed in bezit. En ik heb ook momenten gezien waar we meer uit konden halen."
"Het leek in die laatste fase wel of wij een man minder hadden", sprak Bart Ramselaar. "Met een man meer moet je die bal beter vasthouden en de 2-0 maken. Daar hebben we ook de mogelijkheden voor gehad. Dit kan niet. We moeten dit met de beelden gaan analyseren."
Ik wilde nog graag doorspelen. Dat wil elke speler.
Quinten Timber
Volgens Hake zagen ze vanaf de kant dat druk zetten het probleem was na de rode kaart. "We hebben aan de spelers voorin aangegeven dat ze er vol druk op moesten zetten. Achterin moet je dan je mannetje staan en het oplossen. Dat is ons niet gelukt en daardoor win je niet maar speel je gelijk."
FC Utrecht-speler Quinten Timber in gesprek met verslaggever René van den Berg

Wisselingen

Timber werd met nog twintig minuten te gaan gewisseld. De middenvelder schuwde het niet om te laten merken dat hij daar niet blij mee was. "Ik wilde nog graag doorspelen. Dat wil elke speler. Dat is een keuze van de trainer en daar moet je mee om leren gaan", aldus Timber.
Hake voerde meerdere wijzigingen door in zijn basisopstelling ten opzichte van het duel van vorige week met Heracles Almelo. "We hadden inderdaad vijf wisselingen. Maar dat komt mede doordat we weer de beschikking hadden over spelers die toen niet beschikbaar waren."
Bart Ramselaar in gesprek met verslaggever René van den Berg
Ramselaar begon weer eens in de basis nadat hij het de laatste weken als invaller moest doen. "In het begin van de week was het al vrij snel duidelijk hoe we gingen spelen. We gingen weer terug naar de basis.", zegt Ramselaar. "Het spel liep niet dus dat hadden we nodig. Jammer dat we er vandaag niet meer uit hebben kunnen halen."
Door de 1-1 uitslag blijft FC Utrecht zevende en Vitesse zesde met slechts één punt verschil. Maar wie is er gelukkigst met het gelijkspel? FC Utrecht of Vitesse? "Dat lijkt mij een retorische vraag. Als je met 1-0 voor komt, je hebt een man meer en je wint niet. Dan kan er maar één ploeg tevreden zijn en dat is Vitesse", aldus Hake.