Voetbalgevecht tussen FC Utrecht en Vitesse eindigt in teleurstellend gelijkspel

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft onder barre weersomstandigheden in de eredivisie gelijkgespeeld tegen tien man van Vitesse. Het rechtstreekse duel om de zesde plek eindigde in Stadion Galgenwaard in 1-1.
Door het gelijkspel blijft FC Utrecht zevende in de eredivisie met 36 punten. Vitesse staat zesde met één punt meer.
FC Utrecht - Vitesse (1-1)

14' Moussa Sylla (1-0)
90+2' Danilho Doekhi (1-1)

Bijz. 65' Rode kaart voor Vitessenaar Grbic.

Sylla profiteert

In een kletsnat Stadion Galgenwaard werd het een echte vechtwedstrijd. In de veertiende minuut wist FC Utrecht te profiteren van het slechte veld. Moussa Sylla jaagde door op Vitesse-doelman Houwen en de Fransman wist de bal te blokken. De bal lag nog even stil op de doellijn, maar Sylla wist het laatste tikje te geven: 1-0.

Stilgelegd vanwege vuurwerk

Na iets minder dan een half uur spelen werd de wedstrijd zo'n twintig minuten stilgelegd. Vanuit het uitvak werd er vuurwerk het veld op gegooid. Scheidsrechter Allard Lindhout stuurde beide elftallen naar de kleedkamers. "Ik heb het even aangezien, maar nu gooit men met vuurwerk naar elkaar. Dan is het tijd om naar binnen te gaan", zei hij bij ESPN.
Eerder dit seizoen gebeurde in Arnhem bij Vitesse – FC Utrecht hetzelfde. Toen waren de Utrechters de boosdoeners.
Ook na de onderbreking had FC Utrecht het betere spel. Vooral het goede spel van Warmerdam en Sylla viel op. Laatstgenoemde was vlak voor rust ook dicht bij de 2-0. Maar zijn schot ging maar net naast waardoor de ruststand 1-0 was.
Na rust nam Vitesse het initiatief meer in handen. De grootste kans kregen de Arnhemmers letterlijk in de voeten geworpen. Doelman Fabian de Keijzer leverde de bal plots in bij Openda. Zijn schot vloog vervolgens naast het lege Utrechtse doel.

Vitesse met tien man verder

In de 65e minuut kwam Vitesse met een man minder te staan. Invaller Grbic kreeg een rode kaart nadat hij in een luchtduel een elleboogstoot had gegeven aan FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn.
FC Utrecht wist van de man-meersituatie geen gebruik te maken. Het was juist Vitesse dat gevaarlijker werd richting het Utrechtse doel.

Vitesse slaat alsnog toe

In de laatste tien minuten ging het spel over en weer en waren er kansen voor beide ploegen. Ook kwamen de Utrechters goed weg bij een strafschopsituatie. Willem Janssen trok aan het shirt van Openda en de topscorer van Vitesse ging naar de grond. De VAR keek er naar en stuurde Lindhout naar de kant. De scheidsrechter besloot na het bekijken van de beelden geen penalty te geven.
In de tweede minuut van de extra tijd viel de gelijkmaker dan toch. Doekhi wist de bal binnen te koppen namens Vitesse. De aanvaller won het kopduel van Janssen.
Na de gelijkmaker lag de wedstrijd opnieuw zo'n tien minuten stil door het gooien van vuurwerk door de aanhang van Vitesse. Ook probeerden de supporters van FC Utrecht en Vitesse de confrontatie met elkaar te zoeken. De wedstrijd kon worden hervat, maar gescoord werd er niet meer.