Hercules hervat derde divisie met verlies tegen Quick: 'Niet verdiend'

© RTV Utrecht
UTRECHT - Hercules uit Utrecht heeft de derde divisie hervat met een thuisnederlaag. Quick was met 1-3 te sterk.
Verslaggever Arnold Schenk vat Hercules - Quick samen
De Utrechters waren beter in de eerste helft en drukten dat in de achttiende minuut uit in de score. Nathan Bijl kopte raak uit een corner van Niek Hoogveld. Ondanks het overwicht en de grote kansen, kwam Quick na een klein halfuur op gelijke hoogte. Een van de weinige kansen zetten ze om in een doelpunt. Lennaert Massar tikte van dichtbij binnen. De stand na de eerste helft met een hoog tempo was 1-1.
In de tweede helft was het spelbeeld omgedraaid. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Hercules. Quick had meer druk en balbezit op een winderig en regenachtig sportpark Voordorp, waar zestig toeschouwers langs het kunstgras stonden. Het hoofdveld met natuurgras was niet bespeelbaar vanwege regen.

Curieus doelpunt

Op curieuze wijze pakte Quick een 1-2 voorsprong. Een poging van Philip Kouwenhoven leek een makkelijke prooi voor doelman Pepijn Vonk, maar toen ging de wind er zich mee bemoeien. Het gevolg was dat de bal over Vonk heen stuiterde en in het doel verdween in de 67ste minuut.
Kort daarna moest Hercules de volgende domper verwerken. Rachid Bouyaouzan kon vrij binnentikken. De ploeg van René van der Kooij stelde er weinig tegenover. Het klassieke duel eindigde in 1-3.

Zege niet verdiend

Van der Kooij vond dat zijn Hercules goed speelde in de eerste helft. "We waren heel agressief. Ongelooflijk dat je met 1-1 de rust ingaat. We moesten er vier maken. Dat heeft ons achteraf opgebroken. Ik vind de zege niet verdiend voor Quick."
Toen de bal over m'n hoofd ging wist ik het al
Pepijn Vonk, keeper Hercules
Vonk kon na afloop de bijzondere 1-2 goed voor de geest halen. "We hadden volle bak wind tegen. De bal stuiterde een meter of tien voor me. Ik dacht dat ik hem aan kon nemen, maar door de wind kreeg de bal een stuit en ging die over me heen. Toen die over m'n hoofd ging wist ik het al", zegt de doelman die al jaren bij Hercules actief is en uitgerekend in een wedstrijd met zo'n moment zijn officiële debuut maakte.
Pepijn Vonk, doelman Hercules, over de curieuze 1-2

Slimmer worden

Meer dan de helft van de spelers van Hercules ontving een gele kaart. Van der Kooij vindt dat zijn team dat beter moet gaan doen. "Sommige jongens moeten op het eind wel wat slimmer worden. Dan zit er frustratie bij. Fel zijn is goed, maar kaarten om praten moeten eruit."
Hercules-trainer René van der Kooij staat met een zuur gevoel voor de microfoon van Arnold Schenk

Ranglijst

Hercules is van de zesde naar de negende plaats gezakt. Ze hebben 21 punten uit veertien duels verzameld. Quick staat twee plaatsen lager met zeventien punten.
Hercules - Quick (derde divisie B)

18' Nathan Bijl (1-0)
28' Lennaert Massar (1-1)
67' Philip Kouwenhoven (1-2)
75' Rachid Bouyaouzan (1-3)