Eredivisie waterpolo: mannen UZSC en ZPC Amersfoort spelen gelijk, winst dames UZSC

© Orange Pictures
UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC en ZPC Amersfoort hebben gelijkgespeeld in de eredivisie. De thuiswedstrijd van de Utrechters tegen Het Ravijn eindigde in 16-16 en de Amersfoorters speelden in eigen huis met 8-8 gelijk tegen Polar Bears. De dames van UZSC wonnen in de eredivisie op bezoek bij ZVL met 6-8.
De mannen van UZSC en Het Ravijn waren aan het begin gelijkwaardig. In de tweede periode sloegen de Utrechters een gaatje van vier, waarna de bezoekers zich terugvochten. Vervolgens hielden de teams, die directe concurrenten zijn, elkaar tot het einde in evenwicht. Luuk Gielen was topschutter bij UZSC met zes treffers.
UZSC staat vierde met veertig punten uit negentien wedstrijden. Het Ravijn heeft één punt minder uit evenveel wedstrijden.

Van der Werve belangrijk voor ZPC Amersfoort

ZPC Amersfoort startte niet goed en kwam op een 0-3 achterstand. Daarna herpakten ze zich en kwamen ze aan het begin van de derde periode op 5-3 aan de hand van Max van der Werve, topscorer aan de kant van ZPC Amersfoort, die vijf keer scoorde. De voorsprong wisten ze niet vast te houden tegen Polar Bears, dat uiteindelijk de punten deelde.
De Amersfoorters staan zesde met 33 punten uit negentien wedstrijden. Polar Bears is de nummer drie.

Dames UZSC knokken zich terug

De waterpolosters van UZSC kenden geen goed begin en stonden na de eerste periode met 3-0 achter. Vervolgens kwamen de Utrechtse dames terug. Op het eind van de derde periode werd voor het eerst een voorsprong gepakt door UZSC en die gaf het niet meer uit handen. Nerida Drewes was topscorer met drie punten.
UZSC staat derde met 42 punten uit twintig wedstrijden. De voorsprong op nummer vijf ZVL is maar liefst 17 punten.