Brinkman trefzeker bij zege Nederlandse hockeyers in Pro League

© Orange Pictures
UTRECHT - De Nederlandse hockeyers hebben in de Pro League ook hun tweede wedstrijd tegen Zuid-Afrika eenvoudig gewonnen. Het elftal van bondscoach Jeroen Delmee was in Potchefstroom met 6-2 te sterk, mede dankzij een treffer van Thierry Brinkman uit Bilthoven. Die zege was wel beduidend minder riant dan de 11-1 op Zuid-Afrika van dinsdag.
Zuid-Afrika beet in de eerste helft goed van zich af. Bij de rust stond het nog maar 3-1 voor Oranje. Thijs van Dam, Brinkman en Dennis Warmerdam maakten de doelpunten. Leneal Jackson verzilverde kort voor rust een strafcorner voor Zuid-Afrika. De thuisploeg kreeg ook nog een goede kans via een strafbal, maar Nicholas Spooner pushte de bal op de lat.
In de tweede helft liep de ploeg van Delmee uit naar 6-1 via scores van opnieuw Warmerdam, Tim Swaen en Tjep Hoedemakers. Vlak voor het eindsignaal maakte Matthew de Sousa er nog 6-2 van.
Het Nederlands team, met Jip Janssen, Terrance Pieters, Lars Balk, Derck de Vilder en Jonas de Geus van Kampong, is nog ongeslagen in de landencompetitie. Zondag is Frankrijk de tegenstander.