FC Utrecht op zoek naar antwoorden: 'We moeten toch uitzoeken hoe dit telkens kan gebeuren'

UTRECHT - Na twee overwinningen op rij bleek het lek nog altijd niet boven voor FC Utrecht. Het verloor in Almelo van laagvlieger Heracles met 1-0. Na een hele matige eerste helft leek een doelpunt in het tweede bedrijf een kwestie van tijd voor de ploeg van trainer René Hake. Toch kreeg FC Utrecht acht minuten voor tijd de deksel op de neus.
Kaj Sierhuis draaide alle hoop van FC Utrecht de nek om in de 82e minuut, toen hij een niet te missen kans binnenschoot. FC Utrecht was onder meer gevaarlijk geweest met een schot op de kruising van Djevencio van der Kust.
René Hake: 'Dit is erg pijnlijk'
"Dit is erg pijnlijk", reageerde Hake. "In de eerste helft hebben geen kans gekregen. Je moet goed en snel handelen om onder de druk uit te spelen. Dat is niet gelukt." In de tweede helft begon FC Utrecht goed met enkele grote kansen op rij. "Maar daarna ebde het weg en werd Heracles ook gevaarlijk. Fabian (de Keijzer) hield ons toen ook op de been."
Quinten Timber was er behoorlijk klaar mee na de wedstrijd. "Laten we het alsjeblieft korthouden", zei de middenvelder meteen na de wedstrijd in de mixed zone. "We moeten echt gaan uitzoeken hoe dit telkens kan gebeuren."
Quinten Timber: 'We moeten uitzoeken hoe dit telkens kan gebeuren'

Ramselaar: contractverlenging of niet?

Bart Ramselaar heeft ook nog andere zorgen aan zijn hoofd. Zijn contract loopt na dit seizoen af. FC Utrecht heeft tot 1 april een optie op de middenvelder. "Ik heb nog niks gehoord, maar het ligt volledig bij FC Utrecht. Ik heb er niets over te zeggen", reageert de speler die vooral aangeeft te willen spelen. "Ik kon van de winter weg, maar ze lieten me niet gaan, dus ik ga ervan uit dat ze de optie uiteindelijk wel gaan lichten."
Bart Ramselaar: 'Ik kon van de winter vertrekken'
FC Utrecht blijft zevende in de eredivisie met 35 punten uit 22 wedstrijden.