Sierhuis schiet FC Utrecht knockout met late goal

UTRECHT - FC Utrecht heeft in Almelo een zware dreun opgelopen door te verliezen van Heracles Almelo. De nummer 15 van de eredivisie won met 1-0. Kaj Sierhuis werd de matchwinner.
In de eerste helft was er weinig opwinding, al was de thuisclub misschien net iets dreigender. Zo was er een kans voor Sierhuis, die doelman Fabian de Keijzer echter niet wist te passeren.
De highlights van Heracles - FC Utrecht
Utrecht begon goed aan het tweede deel. Meteen na de hervatting schoot Djevencio van der Kust op de kruising. Even later ging een poging van Mark van der Maarel over, nu na voorbereidend werk van Van der Kust. Heracles antwoordde met een poging van opnieuw Sierhuis en vervolgens met een omhaal van Bilal Basacikoglu, waarvoor De Keijzer gestrekt naar de hoek moest.
Sierhuis scoorde in de 82e minuut, na een goede aanname en een mooie passeerbeweging. Hij werd vrijgespeeld door Basacikoglu. Sierhuis viel kort voor tijd geblesseerd uit.

Eerste basisplaats Henk Veerman

Henk Veerman stond voor het eerst in de basis bij Utrecht in de Eredivisie. Veerman maakte in de vorige speelronde tegen Cambuur als invaller de winnende treffer bij zijn debuut voor de club. Hij werd in de winterse periode overgenomen van sc Heerenveen. Veerman was halverwege de tweede helft twee keer gevaarlijk binnen een minuut. Eerst schoot hij over, vervolgens zag hij bij zijn volgende inzet keeper Janis Blaswich redden.
FC Utrecht blijft zevende. Heracles Almelo heeft wat meer afstand genomen van de degradatiezone.