Jong FC Utrecht wint dankzij penalty van Helmond Sport (3-2), rentree Tommie St. Jago

UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft op het eigen sportpark Zoudenbalch met 3-2 gewonnen van Helmond Sport. Het was voor de Utrechtse beloften, onder leiding van Rick Kruys die de zieke Darije Kalezic verving, de eerste zege na vijf nederlagen op rij, waarin ook nog eens niet werd gescoord.
Dat lukte eindelijk wel weer in de 21e minuut, dankzij Mees Rijks die Jong FC Utrecht op voorsprong zette. Niet veel later scoorde Helmond Sport dankzij Thomas Beekman en stond het gelijk. In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht weer op voorsprong door nieuweling Ricco Shein, die zijn eerste goal in Utrechtse dienst scoorde.

Penalty

Helmond Sport kwam opnieuw langszij dankzij Maarssenaar Jelle Goselink, maar aan het eind van het duel kreeg Jong FC Utrecht loon naar werken. Nadat Remco Balk was gevloerd in het strafschopgebied mocht Ayman Sellouf aanleggen vanaf 11 meter. Hij scoorde het winnende goal en zo won Jong FC Utrecht met 3-2.
FC Utrecht staat nu op de 16e plaats met 25 punten uit 25 wedstrijden. De volgende wedstrijd is volgende week maandag, uit tegen Jong PSV.