Mannen UZSC winnen, ZPC Amersfoort onderuit

Benjamin Hoepelman
Benjamin Hoepelman © Fotostudio RedGreenBlue
UTRECHT/AMERSFOORT - In de eredivisie waterpolo hebben de mannen van UZSC het thuisduel tegen ZVL-1886 gewonnen met 17-9. In dezelfde competitie verloor ZPC Amersfoort het uitduel bij De Zaan met 12-8.
Op de ranglijst staat UZSC vierde met 39 punten uit 18 duels. ZPC Amersfoort is de nummer zeven met 32 punten uit hetzelfde aantal wedstrijden.

Ruime winst UZSC

UZSC had in het eigen bad geen moeite met ZVL-1886. Na de eerste periode hadden de Utrechters al de 6-2 voorsprong te pakken. Maar in de tweede periode hadden de bezoekers het verschil verkleind in 9-8.
In de laatste twee periodes gaf de thuisploeg weer extra gas. Na de derde periode was de stand 12-9. En na het vierde kwart was de eindstand 17-9. Topscorer aam de zijde van UZSC was Benjamin Hoepelman met vier treffers.

ZPC kan niet stunten

Bij het duel tussen nummer twee De Zaan en ZPC Amersfoort bleef het langer spannend. Na het eerste en tweede kwart was het verschil slechts één treffer: 3-2 en 5-4.
Ook na het derde kwart bleef de marge klein: 7-6. In de laatste acht minuten trok De Zaan de 12-8 winst naar zich toe. Bij ZPC Amersfoort wist Milán Börcsök zich met vier treffers tot topscorer te kronen.