Veerman ontpopt zich als verlosser van FC Utrecht: 'Mooi om op de Bunnikside te staan, maar ervoor spelen nog veel mooier'

Utrecht - Het verhaal is al veel verteld. Henk Veerman deed zijn overleden vriend de belofte ooit voor FC Utrecht te spelen. Of hij er ook bij vertelde dat hij bij zijn debuut de winnende goal zou maken is niet bekend, maar het gebeurde wel. Henk Veerman ging 'all the way' bij zijn eerste wedstrijd in het rood-wit in de Galgenwaard..
Henk Veerman viert zijn winnende goal
Henk Veerman viert zijn winnende goal © ANP
Veerman, die niet in de basis begon, mocht tegen Cambuur in de 30e minuut zijn debuut maken. Vast eerder dan gepland, maar wat voor keus had trainer René Hake. Zijn ploeg stond al met 2-0 achter en de fluitconcerten kwamen van de tribunes. Het bleek de enige juiste wissel op dat moment, want Veerman nam zijn nieuwe ploeg bij de hand naar de overwinning. "Misschien moest dit wel zo zijn", reageerde Veerman na de wedstrijd.
Henk Veerman na afloop van FC Utrecht - Cambuur
In het boeddhisme spreken ze over doden alsof ze nog onder ons zijn. Als katholieke Volendammer heeft Veerman weinig kaas gegeten van het oosterse geloof, maar vandaag kwam het wel heel dichtbij "Misschien is het wel gewoon zo. Het is vaak aan bod gekomen, omdat het verhaal erbij hoort. Het maakt mij alleen maar heel erg trots. Het was mooi om op de Bunnikside te staan, maar ervoor spelen is nog veel mooier."
Tasos Douvikas na afloop van FC Utrecht - Cambuur
Drie minuten na zijn invalbeurt bracht Tasos Douvikas op aangeven van Mahi de eerste Utrecht-goal op het scorebord. Vijf minuten na de aansluitingstreffer maakte Douvikas ook de 2-2. Het inleidende werk was van Henk Veerman. De ultieme goal bewaarde Veerman voor zichzelf. In de 64e minuut joeg hij de winnende 3-2 binnen. Zijn eindsaluut was een kopbal op de lat. Het deed er niet meer toe. FC Utrecht versloeg Cambuur met 3-2 en handhaafde zich op plaats 7 in de eredivisie.
René Hake na afloop van FC Utrecht - Cambuur

Glansrijk basisdebuut Van der Kust

Djevencio van der Kust in duel met Issa Kallon van Cambuur
Djevencio van der Kust in duel met Issa Kallon van Cambuur © Orange Pictures
In de schaduw van Veerman beleefde Djevencio van der Kust ook een middag om nooit te vergeten. De linksback stond in een keer aan de aftrap nadat Django Warmerdam in de warming-up niet fit genoeg bleek.
Met slechts 10 minuten in de hoofdmacht onder de riem hield hij zich glansrijk staande bij zijn basisdebuut. "Dit voelt lekker. Ook een beetje raar. Tien minuten voor de wedstrijd hoor je dan ineens dat je erin moet. Dit stadion is zo mooi om in te spelen. De supporters waren fantastisch."
Djevencio van der Kust na afloop van FC Utrecht - Cambuur
Een eeuwig aandenken kreeg Van der Kust in de vorm van een paar hechtingen na een pittig duel met een Cambuur-speler. "Ik kreeg zijn hak in mijn gezicht, maar ik ben een strijder dus ik kon lekker doorspelen."