DHSC hervat competitie met nederlaag: 'Laten elkaar barsten'

UTRECHT - DHSC is bij de hervatting van de hoofdklasse A niet goed voor de dag gekomen. De Utrechters gingen op eigen veld met 1-3 onderuit tegen FC 'S-Gravenzande.
Het is een pittig seizoen
DHSC-doelman Niels Willemse
In de hoofdklasse A staat DHSC na twaalf gespeelde duels op de elfde plek.
Verslaggever Robert Claus over de nederlaag van DHSC
DHSC - FC S'-Gravenzande
DHSC - FC S'-Gravenzande © RTV Utrecht

DHSC snel uitgespeeld tegen FC S'-Gravenzande

Na 8 minuten spelen kreeg DHSC al de eerste tegentreffer te verwerken via Patrick Fonseca. Twaalf minuten later maakte Daan van Unen er 0-2 van.
Hoewel DHSC geen vuist wist te maken kwamen de Utrechters in de 28e minuut tot scoren. Göhkan Yasar zorgde voor de aansluitingstreffer: 1-2. Tien minuten later was de marge alweer twee. Frank Broos zette de 1-3 eindstand op het scorebord namens FC 'S-Gravenzande.
[Kader:DHSC - FC S-Gravenzande (hoofdklasse A) 8' Patrick Fonseca (0-1) 20' Daan van Unen (0-2) 28' Göhkan Yasar (1-2) 38' Frank Broos (1-3)]
"Dit is heel teleurstellend. Na de 0-1 en 0-2 was het een verloren wedstrijd", blikt DHSC-doelman Niels Willemse terug. De doelman keepte geen slechte wedstrijd en hield de schade nog enigszins beperkt. Al voelde dat voor hemzelf niet zo. "Je krijgt er drie tegen en dat is altijd k*t. Ik heb niet het gevoel iets kon doen voor de rest. Ik kan er op dit moment niet zo goed over oordelen."
Ook coach Rick Testalamuta baalde flink van het resultaat. "Het is een hele slechte herstart. Dit is een bittere pil. Gravenzande is een aardige ploeg die eigenlijk ongeveer even hoog stond als wij."
Niels Willemse in gesprek met verslaggever Robert Claus

Geen werklust

Doelman Willemse baalt van de mentaliteit in zijn ploeg. "We laten elkaar barsten. We krijgen een tegenslag en dan is het klaar", aldus Willemse. "Het heeft te maken met dat je voor elkaar moet willen werken. Dat is het hele seizoen al zo. Het is een pittig seizoen."
"We konden het niet met zijn allen opbrengen om 90 minuten lang strijd leveren. Je moet tegen elke tegenstander keihard werken. Dat moet je met zijn allen doen. Ik heb niet het gevoel dat alles er is uitgehaald qua werklust en energie", aldus Testalamuta. "We hadden deze nederlaag niet verwacht."
En dat neemt Testalamuta zijn spelers kwalijk. "We hebben genoeg jongens die het team moeten oppakken. Maar in deze wedstrijd lukte dat niet."
Coach Rick Testalamuta in gesprek met verslaggever Robert Claus