FC Utrecht mist Van de Streek en Ter Avest tegen Cambuur

UTRECHT - FC Utrecht kan zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur niet beschikken over Hidde ter Avest en Sander van de Streek. Het duo ontbrak vrijdag op de training en het lijkt het er niet op dat ze kunnen spelen. Ook Arthur Zagre is er niet bij.
Dat betekent dat Willem Janssen en Bart Ramselaar waarschijnlijk terug zullen keren in de basisploeg. Een andere mogelijkheid is dat Mimoun Mahi op '10' gaat spelen en dat aanwinst Henk Veerman in de basis start.

Wennen vóór en wennen áán Veerman

Veerman heeft dan ruim een week de tijd gehad om Tasos Douvikas, met wie hij dan samen komt te spelen, te leren kennen. "Daar moeten we allebei in investeren. Ik heb nog niet vaak met zo'n type gespeeld. En ik heb ook niet vaak in een 4.4.2 gespeeld. Dus dat is veel video's kijken en veel praten om zaken af te stemmen."
Henk Veerman over zijn eerste week bij FC Utrecht
Tasos Douvikas moet dus mogelijk ook aan een nieuwe compaan in de spits wennen. "Mimoun speelt meer in de ruimte, Henk wil de bal in de voeten en gebruikt zijn lichaam. Het is erg verschillend. Ik denk dat ik met allebei goed samen kan spelen, omdat we niet hetzelfde type speler zijn."
Daarnaast is er de keuze voor een nieuw systeem. Tegen Sparta en in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles speelde FC Utrecht met vier middenvelders en twee spitsen, in plaats van drie om drie. "Ik denk dat ik met twee spitsen prettiger vind. Dan heb ik meer loopruimte", zegt de Griek daarover.
Tasos Douvikas over twee of drie spitsen
Douvikas maakte twee weken geleden tegen Sparta voor het eerst sinds eind september weer eens een competitiedoelpunt. "Dat was wel een opluchting. Als spits wil je doelpunten maken. Maar ik ben altijd op mijn kwaliteiten blijven vertrouwen", aldus Douvikas, die ook altijd het vertrouwen van de technische staf behield.

Historie

Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in Friesland met 2-1, ondanks een treffer van Moussa Sylla. Twee weken geleden won FC Utrecht voor het eerst na vijf duels zonder overwinning. Aan een dergelijke reeks is Cambuur nu bezig. De Friezen speelden drie van hun laatste vier duels gelijk en verloren een keer.
De analyse van SC Cambuur door Gert Kruys
"Cambuur is een ploeg die altijd naar voren wil, met opkomende vleugelverdedigers", legt analist Gert Kruys uit. "Dat bracht in de heenwedstrijd het gevaar en de goals. En ze hebben niet voor niks zoveel punten. Het is een geoliede machine. Er zijn vaste patronen. "
De laatste thuiszege van FC Utrecht op SC Cambuur was in april 2014. Het werd toen 1-0 door een treffer van Jacob Mulenga. Daarna troffen beide teams elkaar nog één keer in de Galgenwaard. Op 26 september 2015 werd het, na een 1-3 achterstand, 3-3. Willem Janssen scoorde twee voor FC Utrecht, één van de treffers van Cambuur werd toen gemaakt door Sander van de Streek.
Voor zaterdag verwachten alle vaste voorspellers in Een Berg Sport op RTV Utrecht een overwinning voor FC Utrecht. Kanttekening daarbij is wel dat Gert Kruys, Appie Boonen en Korneel Evers de uitslag dit seizoen nog geen enkele keer goed voorspelden.
De voorspellingen
De Cambuur-spelers Issa Kallon en Patrick Joosten en assistent-trainer Pascal Bosschaart hebben een verleden bij FC Utrecht.
FC Utrecht - SC Cambuur begint zaterdag om 16.30 uur en is live te volgen op Radio M Utrecht in ons sportprogramma Namen & Rugnummers.