Meer dan twintig Utrechtse wintertransfers in ere- tot en met derde divisie

Nick Venema, van FC Utrecht naar VVV Venlo
Nick Venema, van FC Utrecht naar VVV Venlo © Orange Pictures
UTRECHT - In de nacht van 31 januari op 1 februari sloot het winterse transferwindow in het betaalde voetbal en de top van het amateurvoetbal. De Utrechtse clubs in de hoogste vier divisies zagen in totaal twintig spelers gaan en komen. Quincy Arends verwisselde binnen de provincie van club.
Grote pechvogel van die winterse overstappers is de Japanner Naoki Maeda, die op 17 januari voor FC Utrecht debuteerde tege Ajax, en al na acht minuten zwaar geblesseerd uitviel. Hij zal niet meer in actie komen voor de eredivisionist.

FC Utrecht

Nieuw:
Naoki Maeda (Nagoya Grampus/JAP, gehuurd)
Thijmen Nijhuis (MVV, was verhuurd)
Rocco Robert Stein (FC Flora/EST, gehuurd)
Henk Veerman (Heerenveen)
Henk Veerman debuteerde in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles
Henk Veerman debuteerde in de oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles © fcutrecht.nl
Weg:
Rayan El Azrak (VVV Venlo, verhuurd)
Benaissa Benamar (Volendam, verhuurd)
Davy van den Berg (Roda JC, verhuurd)
Adrián Dalmau (Sparta)
Denso Kasius (Bologna, was verhuurd aan Volendam)
Maarten Paes (FC Dallas/USA, verhuurd)
Nick Venema (VVV Venlo, verhuurd)

Tweede divisie

Tweede divisionist Spakenburg haalde verdediger Sanny Monteiro van Rijnsburgse Boys, terwijl GVVV uit Veenendaal de selectie versterkte met twee aanvallers. Houtenaar Byron Burgering kwam over van het Poolse Miedz Lechnica. Adham el Idrissi, voormalig jeugdspeler van Ajax, zat zonder club.
IJsselmeervogels nam aanvaller Jerrel Hak over van derde divisionist Unitas uit Gorinchem. Linksback
Bradley Martis kwam van het Sloveense NK Cejle. De Vogels zien tweede doleman Stef Brummel vertrekken naar Scherpenzeel.
Bij Spakenburg en GVVV vertrok niemand.

Derde divisie

De twee zondagclubs in de derde divisie, Hercules en Hoogland, hielden de gelederen gesloten. Quincy Arends ruilde de ene Utrechtse zaterdagclub, Sportlust'46, in voor de andere, DOVO. De Veenendalers trokken nóg twee spelers aan en zag er twee vertrekken.
Quincy Arends verkaste in de zomer van DOVO naar Sportlust'46. In de winter bewandelde hij de omgekeerde weg
Quincy Arends verkaste in de zomer van DOVO naar Sportlust'46. In de winter bewandelde hij de omgekeerde weg © DOVO/Jeroen van de Berg
Behalve Arends keerde ook Rodny Hofman terug bij DOVO. De oud-speler van onder meer GVVV komt over van hoofdklasser Alverna. Ook middenvelder Rachad Madi speelde voor de winterstop in de hoofdklasse, voor Velsen.
Aanvaller Sabir Achefay liet zijn contract bij DOVO ontbinden, verdediger Rodney Kemp is per direct gestopt vanwege een slepende blessure.
Sportlust'46 versterkte zich op de valreep met aanvaller Fouad Belarbi, die eerder voor IJsselmeervogels, Eemdijk en Hercules speelde.