FC Utrecht legt Amerikaan Booth voor volgend seizoen vast

© FCUtrecht.nl
UTRECHT - FC Utrecht heeft de eerste versterking voor het komende seizoen binnen. De 20-jarige Amerikaanse middenvelder Taylor Booth komt transfervrij over van FC Bayern München.
Een speler die in ons systeem past
Jordy Zuidam
Booth heeft bij FC Utrecht een contract getekend tot medio 2025. Eerder speelde de Amerikaan namen Bayern München op huurbasis voor het Oostenrijkse Sankt-Pölten. In het eerste van Bayern kwam hij tot nu toe eenmaal in actie.
Volgens technisch directeur Jordy Zuidam is Booth een enorm groot talent. "Hij is inmiddels ook uitgenodigd voor het Amerikaans nationale elftal. We halen met hem een dynamische middenvelder binnen met veel voetballend vermogen. Het is een box-to-box speler die met veel energie speelt en daarmee is het echt een speler die in ons systeem past", aldus Zuidam op de website van FC Utrecht.
Booth zelf zegt dat FC Utrecht op dit moment de perfecte stap is voor zijn ontwikkeling. "In gesprekken met diverse personen binnen FC Utrecht ben ik overtuigd geraakt, waardoor ik enorm uitkijk naar dit avontuur. Ik ben een box-to-box middenvelder die balvaardig is en teamgenoten graag in het spel betrekt."