Dubbel feest voor jarige Bart Hoolwerf: 'Kreeg winst niet cadeau van mijn broer'

UTRECHT - Voor Bart Hoolwerf is het een feestelijke week. De Eemdijker vierde zijn 24ste verjaardag en als kers op taart won hij de elfde wedstrijd bij de Marathon Cup in Utrecht. Extra bijzonder was dat hij zijn broer Evert net te snel af was in de sprint.
Bart Hoolwerf
Bart Hoolwerf © Orange Pictures
"Genoeg redenen voor een feestje", zegt Bart tegen RTV Utrecht op de dag dat hij zijn verjaardag viert. "Lekker dat ik hem heb gepakt, vooral in de week dat je jarig bent geweest. Dan geef je jezelf een mooi cadeau." Het was de eerste zege voor Bart in de Marathon Cup van dit seizoen.
Ik ben er zuur van. Ik heb de hele nacht slecht geslapen
Evert Hoolwerf, marathonschaatser
Ondanks de tweede plaats is Evert ook van de partij op de verjaardag, zij het niet in de beste stemming. "Ik ben er zuur van. Ik heb de hele nacht slecht geslapen", zegt Evert, die bij de verjaardag ook familie zag verschijnen. "Die hebben het er nog eens extra ingewreven."

Tien centimeter

Tijdens de wedstrijd was er een kopgroep van tien man met onder meer de gebroeders Hoolwerf. Ze hadden een ronde voorsprong op het peloton. Evert wist dat hij zijn broer in de gaten moest houden. "Wij zaten de hele tijd achter elkaar. In de finale had Bart een betere lijn, waardoor hij net tien centimeter voor kon blijven."
Voor Bart voelde het winnen niet als een cadeautje van zijn broer Evert. "Ik merk wel dat hij hem het liefst zelf wint. In dat opzicht geven we elkaar weinig cadeautjes."

Druk

Er staan nog twee wedstrijden bij de Marathon Cup op het programma. Evert, die dit seizoen ook één wedstrijd bij de Marathon Cup won, weet wat hem te doen staat. "De druk en drang om Bart terug te pakken wordt alleen maar groter."
Marathonschaatsers Evert en Bart Hoolwerf in gesprek met Namen en Rugnummers presentator Rick van Manen