Marathon Cup 11: Bart Hoolwerf wint in Utrecht na broederstrijd

Bart Hoolwerf
Bart Hoolwerf © Wikipedia
UTRECHT - Schaatser Bart Hoolwerf heeft de elfde wedstrijd bij de Marathon Cup gewonnen. De Eemdijker was zijn broer Evert net te snel af.
Op schaatsbaan De Vechtsebanen in Utrecht, waar weer publiek welkom aanwezig mocht zijn, was er een kopgroep van tien die de rest op een ronde had gezet. Bart en Evert Hoolwerf zaten daarbij. Uiteindelijk bracht een sprint de beslissing. Bart kwam als eerste over de streep, Evert was de nummer twee en Sjoerd den Hartog eindigde als derde. Het was de eerste zege voor Bart in de Marathon Cup van dit seizoen.
Ivar Immerzeel uit Wilnis werd zevende, Niels Immerzeel uit Wilnis 22ste en Willem Hoolwerf uit Eemdijk, waarvan Evert en Bart neven zijn, was de nummer 31. Willem had last van materiaalpech.
In het algemeen klassement is Evert Hoolwerf, die dit seizoen één wedstrijd bij de Marathon Cup won, met een achtste plek de beste regiogenoot.

Van Pierre beste regiogenote

In tegenstelling tot de mannen leverde de vrouwenwedstrijd om de Marathon Cup in Utrecht geen regionale zege op. Melissa van Pierre uit Mijdrecht was de hoogstgenoteerde met een vierde plek. Ze belandde net buiten het podium doordat Merel Bosma sterker was in de sprint. Janneke Elzinga pakte de winst na een ontsnapping uit de kopgroep. Tessa Snoek uit Abcoude werd twintigste en Jessica Merkens uit Utrecht 50ste.
De Utrechtse Emma Engbers is de beste regiogenote in het algemeen klassement met plaats vijf. Er staan bij zowel de mannen als de vrouwen nog twee wedstrijden bij de Marathon Cup op het programma.