FC Utrecht verkoopt Kasius aan Bologna

© Instagram
UTRECHT - FC Utrecht heeft Denso Kasius verkocht aan Bologna FC. De 19-jarige vleugelverdediger speelde op huurbasis bij FC Volendam en maakt nu per direct de overstap naar de Serie A.
Kasius had bij FC Utrecht nog een contract tot medio 2024. Hij maakte bij de Utrechters nog niet zijn debuut in de hoofdmacht. In Italië tekent hij bij Bologna tot de zomer van 2026. Naar verluidt zou FC Utrecht rond de drie miljoen euro ontvangen voor de vleugelverdediger.
Kasius stapte in de zomer van 2018 over van ADO Den Haag naar FC Utrecht, waar de rechtsback in de Onder 17-ploeg begon. De jeugdinternational maakte daarna deel uit van de Onder 19-equipe in de Domstad, voordat hij werd toegevoegd aan de Jong FC Utrecht-selectie. Met de Utrechtse beloftenploeg speelde hij 7 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, alvorens hij tijdens de winterstop van het vorige seizoen op huurbasis de overstap maakte naar FC Volendam.
Bij de Noord-Hollanders kwam hij in een jaar tijd tot 37 wedstrijden. Hij wist zes keer te scoren en vier assists te verzorgen.

Zuidam tevreden over deal

Techisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht heeft ook gereageerd op de transfer. "Hij is verhuurd aan FC Volendam om zich verder te ontwikkelen, met als doel om terug te keren als speler van ons eerste elftal. Hoewel we Denso na dit seizoen graag hadden zien terugkeren in Utrecht, is dit weer een belangrijke deal voor de financiële positie van de club, aldus Zuidam op de website van FC Utrecht.