Rugbyers URC flink onderuit tegen CAS: 'Wel goed rugby gezien', ruime zege Eemland

UTRECHT/AMERSFOORT - De rugbyers van URC hebben in de ereklasse een flink pak slaag gekregen van CAS. De Utrechters verloren op eigen veld met 8-38. In dezelfde competitie wist RC Eemland wel ruim te winnen. Bij Groningen waren de Amersfoorters met 12-77 te sterk.
URC - CAS
URC - CAS © RTV Utrecht
In de ereklasse bezet Eemland op dit moment de vierde plek. URC is de nummer dertien van de competitie. Eemland heeft nog twee duels in de reguliere competitie te gaan, URC nog drie.

URC moet constanter worden

Bij rust keek URC tegen een 5-14 achterstand aan. In de tweede helft maakte CAS er 8-38 van. "De eindscore suggereert dat het een flink pak slaag is. Maar we hebben goed rugby laten zien", aldus coach Luc Visser na afloop. "Dat viel op een gegeven moment wel weg. De doelen die wij onszelf hadden gesteld hebben we wel gehaald. Het is zaak voor ons om 80 minuten goed te spelen."
Wij zien dit als een opbouwjaar
URC-coach Luc Visser
Nu de reguliere competitie bijna erop zit kunnen de rugbyclubs zich gaan opmaken voor de kampioenspoule en de degradatiepoule. URC is zo goed als zeker veroordeelt tot de degradatiepoule. "Wij hadden als doel dit jaar om niet te degraderen. Wij zien dit als een opbouwjaar. We kunnen op dit moment nog niet meekomen met de bovenste acht."
URC-coach Luc Visser in gesprek met verslaggever Menno Schilder
De degradatieregels zijn nog niet helemaal duidelijk. Zoals het er nu naar uit ziet degradeert alleen de laatste uit de degradatiepoule. De definitieve degradatieregels worden eind februari bekend gemaakt. Visser heeft vertrouwen in handhaving. "Je ziet ons volgend jaar weer gewoon in de ereklasse."