Fabian de Keijzer voelt zich thuis onder de lat bij FC Utrecht: 'De trainer zei voor het seizoen al dat ik voor mijn kans moest gaan'

UTRECHT - Fabian de Keijzer staat sinds de thuiswedstrijd tegen Ajax onder de lat bij FC Utrecht. Inmiddels heeft hij twee wedstrijden gespeeld als eerste keeper van de club uit de Domstad. "De trainer zei al: je kans gaat een keer komen. Wees voorbereid."
Fabian de Keijzer
Fabian de Keijzer © Fcutrecht.nl
Inmiddels is die kans dus gekomen en De Keijzer heeft hem met beide handen gegrepen. Maarten Paes is naar Amerika vertrokken en daarmee heeft hij eigenlijk alleen nog maar concurrentie van Eric Oehlschlägel. "Eric is een hele goede keeper in 1-op-1 situaties, dat is zijn kwaliteit. Dat zou ik wel van hem willen hebben", vertelt De Keijzer in Een Berg Sport, "Al is dat ook wel een van mijn sterke punten, maar in Duitsland hebben ze het echt tot kunst verheven."
Fabian de Keijzer: 'Voor het seizoen zeiden ze al: ga voor je kans'

Gouden uittrap

De Keijzer heeft ook een kwaliteit. Namelijk zijn uittrap. "Dat is echt een wapen", meent analist Gert Kruys, "Je zag het al met Douvikas in de wedstrijd tegen Ajax, die staat bijna oog in oog met de keeper." De jonge doelman is zich bewust van die kwaliteit en verwacht er veel van. "Met de komst van Henk Veerman hebben we er zelfs nog een targetman bij."
Fabian de Keijzer: 'Hake kent me nog van Jong Utrecht'
Voor trainer René Hake is De Keijzer geen onbekende. "We kennen elkaar nog van Jong FC Utrecht. Toen was ik eerste keeper en waren we tot aan de lockdown bezig met het beste seizoen ooit." Ook keeperstrainer Stefan Postma is erg belangrijk voor De Keijzer. "Postma is echt leidend voor mij. Als we ergens niet uitkomen komt hij erbij. Natuurlijk sta je met Hake ook op het veld, maar met Postma train ik iedere dag."