Kampong verlengt met vijf dragende spelers

Jip Janssen
Jip Janssen © Orange Pictures
UTRECHT - Kampongers Jip Janssen, David Harte, Lars Balk, Terrance Pieters en Silas Lageman zullen ook de aankomende seizoenen uitkomen voor de Utrechtse hockeyclub. Met de verlenging van deze spelers bouwt de hoofdklasser verder aan een sterke en stabiele basis voor nu en richting de toekomst.
Oud-International en bestuurslid Tophockey Roderick Weusthof laat weten: "Ik ben blij dat de heren ook aankomende jaren deel zullen uitmaken van het eerste team. Met het verlengen van deze topspelers leggen we een nieuwe basis om ook aankomende jaren aan de top van de hoofdklasse te staan. We zien er naar uit om, samen met onze supporters, deze jongens en de rest van het team weer te zien schitteren op de Klapperboom."
De technische commissie van Kampong met de vijf spelers die blijven
De technische commissie van Kampong met de vijf spelers die blijven © RTV Utrecht

Beste keeper van Nederland blijft

De beste keeper van Nederland, David Harte staat al 10 seizoenen voor Kampong in de goal. "Kampong is mijn familie. Ik voel me hier volledig op mijn plek en ben dan ook blij dat ik nog meerdere jaren het doel van Kampong mag verdedigen." Ook International Jip Janssen, berucht om zijn snoeiharde corner, is blij dat hij nog 4 jaar bij Kampong speelt. "Sinds de jeugd speel ik al bij Kampong. Ik wil dan ook niks anders dan uitkomen voor Kampong en strijden voor prijzen met dit prachtige team. Daarbij is dit de omgeving waar ik mezelf optimaal kan verder ontwikkelen."
En ook aanvoerder en international Lars Balk wilde voor 4 jaar bijtekenen. "Voor mij is er geen andere club dan Kampong. Als jong jochie ben ik hier gestart in de jeugd. Het maakt me dan ook extra trots om nu aanvoerder te mogen zijn van dit team. Vanuit die rol vind ik het belangrijk om de club snel duidelijkheid te geven. Hopelijk kunnen we met deze ploeg een aantal mooie prijzen winnen."
Silas Lageman (20) aanvoerder van Jong Oranje, speelt al zijn vierde seizoen voor Kampong en voegt daar nu nog een aantal jaren aan toe. "Ik heb het erg naar mijn zin bij Kampong. Op deze club kan ik mezelf goed ontwikkelen als speler en persoon. Het is voor mij dan ook een logische stap om mezelf langer te verbinden aan de club."
Tenslotte verlengt ook international Terrance Pieters zijn contract. "Ik hoefde er niet over na te denken om bij te tekenen. Kampong is een prachtige club waar ik mezelf kan ontwikkelen en waar ik me thuis voel. Samen met mijn team wil ik op jacht gaan naar prijzen."

Kellerman neemt afscheid

Bjorn Kellerman heeft besloten te vertrekken bij Kampong aan het einde van dit seizoen. "Het is tijd voor andere zaken, maar eerst nog alles op alles zetten om zo mooi mogelijk af te sluiten bij Kampong", aldus Kellerman. Het is nog niet bekend of Kellerman na dit seizoen bij een andere club gaat spelen. Kampong laat weten in de winterstop nog meer nieuws te kunnen brengen.