FC Utrecht speelt gelijk tegen Go Ahead Eagles, Veerman maakt eerste minuten

UTRECHT - FC Utrecht heeft een reeks van twee oefenwedstrijden afgesloten met een gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Gisteren werd er met 1-0 gewonnen van Ajax.
Op het veld van WWNA in Apeldoorn werd het 1-1 tegen de colega eredivisionist. FC Utrecht begon met nieuweling Henk Veerman op de bank. De basiself week maar op een plaats af van het elftal dat zondag van Sparta won. Djevencio van der Kust was linksachter in plaats van Django Warmerdam.

Pech voor De Keijzer

Bij rust leidde Go Ahead met 1-0 door een eigen doelpunt van Fabian de Keijzer. De Utrecht-keeper was kansloos op een pegel van Isac Liberg van een meter of twintig. Die belandde via de lat en de rug van De Keijzer in het doel.
René Hake: 'Tijd nodig om 4-4-2-systeem in te slijpen'
Voor en na die openingstreffer had Mimoun Mahi kansen voor FC Utrecht. Bij zowel een schot van buiten de zestien als een kans van dichtbij lag doelman Job Schuurman van Go Ahead in de weg.

Snelle gelijkmaker

Henk Veerman komt in de tweede helft in de ploeg
Henk Veerman komt in de tweede helft in de ploeg © RTV Utrecht
In de tweede helft was het binnen twee minuten gelijk. Mahi bediende Douvikas, de Griek schoof beheerst binnen. Na een uur maakte Henk Veerman zijn debuut voor FC Utrecht, als invaller voor Mimoun Mahi. De Volendammer kreeg al snel een goeie kans op 2-1, maar strandde op Schuurman. Vlak voor tijd miste een invaller, Mees Rijks, oog in oog met de Deventer doelman. Zodoende bleef het 1-1.

Opstelling FC Utrecht

De Keijzer; Ter Avest, Van der Hoorn, Van der Maarel, Van der Kust (68. Mukeh); Boussaid, Maher, Van de Streek (80. Rijks), Timber; Douvikas, Mahi (60. Veerman)