FC Utrecht haalt goedkope buitenkans Veerman binnen

UTRECHT - FC Utrecht heeft zich versterkt met Henk Veerman. De aanvaller komt per direct over van SC Heerenveen. Er gaan onjuiste berichten rond dat FC Utrecht zo'n 1 miljoen euro zou betalen voor Veerman, maar het bedrag ligt om en nabij de 350.000 euro.
Henk Veerman als speler van Heerenveen tegen FC Utrecht
Henk Veerman als speler van Heerenveen tegen FC Utrecht © Orange Pictures
De 30-jarige Veerman was bezig aan zijn tweede periode bij Heerenveen. De spits van 2 meter 1 speelde eerder voor het Duitse St. Pauli en de club uit zijn geboortedorp FC Volendam. Veerman heeft in Stadion Galgenwaard getekend tot medio 2024.
Gert Kruys over FC Utrecht-aanwinst Henk Veerman
"Hij heeft zijn fysiek natuurlijk mee. De aanvallers bij FC Utrecht zijn niet heel groot. Mahi, Balk, Sylla, Douvikas. Dat zijn geen grote jongens", aldus voormalig voetballer Gert Kruys. "Hij is lang. Een echte targetman."
Kruys leerde Veerman kennen in 2012. De Utrechter was toen trainer van profclub FC Volendam. "We kregen berichten door dat er bij de amateurs van Volendam een hele goeie aanvaller liep. Dat was Henk Veerman. Toen we tegen de amateurs een oefenwedstrijd speelde maakte hij indruk. Ik heb toen geadviseerd om hem te nemen. Hij heeft daarna een goede periode gekend en komt nu FC Utrecht versterken."
Gert Kruys over zijn kennismaking met Veerman

Transfer naar FC Utrecht wens van Veerman

In de Leeuwarder Courant vertelde Veerman in 2017 altijd al de bijzondere wens te hebben om voor FC Utrecht te voetballen. 'Zijn beste vriend Jan Schilder, een groot talent met wie Veerman in de jeugd van FC Volendam speelde, pleegde zeven jaar geleden zelfmoord toen bij hem het besef doordrong dat hij het profvoetbal niet zou halen. Dromen van een profcarrière deed Veerman destijds niet: hij voetbalde bij de amateurs van Volendam en stond op de steiger als schilder.'
'Maar na het dramatische verlies van zijn vriend ging bij Veerman de knop om. Zittend op de bank bij Schilders ouders, deed Veerman hen een belofte. Nog één keer zou hij proberen om profvoetballer te worden. Met als ultiem doel in het achterhoofd: ooit spelen bij FC Utrecht, de club waar Jan Schilder een groot supporter van was', stond in de Friese krant.
Gert Kruys over de belofte van Veerman
"Dat is een bijzonder verhaal. Hij lost zijn belofte in", zegt Kruys. "Hij zal bij de grote kern van het Utrechtse publiek ook wel aanslaan. Hij heeft ook dingen waarvan je denkt hoe zich dat gaat ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan zijn omschakeling. Maar ik denk dat hij de harten van de fans gaat winnen."