Opluchting bij FC Utrecht na zege op Sparta: 'Dit moet de ondergrens zijn'

UTRECHT - Bij FC Utrecht namen ze na de winst bij Sparta Rotterdam het woord 'opluchting' in de mond. Ondanks de euforie beseften de Utrechters maar al te goed dat deze zakelijke overwinning de ondergrens moet zijn. Want trainer René Hake, Sander van de Streek en Adam Maher weten ook dat het beter moet én kan.
FC Utrecht-spelers blij met de 0-3 winst
FC Utrecht-spelers blij met de 0-3 winst © FCUtrecht.nl
Middenvelder Sander van de Streek was na de 0-3 zege niet alleen opgelucht over het resultaat, maar ook over de manier waarop de overwinning werd gepakt. "Dit moet de ondergrens zijn", sprak Van de Streek in Namen en Rugnummers. "We zaten er vandaag goed bovenop. We hebben heel weinig weggegeven. Verdedigend stonden we goed waardoor we konden toeslaan vanuit de counter."
3-0 winnen is mooi, maar we hadden er nog meer uit kunnen halen
Adam Maher
Ook trainer René Hake sprak van een opluchting. "De opluchting is groot nadat je drie keer gelijkspeelt en drie keer verliest. Het is een goeie, degelijke en dik verdiende overwinning", aldus de oefenmeester. "We waren scherper dan in andere wedstrijden. Defensief gingen we veel meer de duels aan, naar voren toe waren we veel dynamischer."
FC Utrecht-trainer René Hake in gesprek met verslaggever René van den Berg

Belangrijke overwinning

Vorige week ging FC Utrecht nog met 0-3 kansloos onderuit tegen Ajax. "We moesten een antwoord geven en dat hebben we gedaan", aldus Hake. "Deze wedstrijd was heel belangrijk. Voor iedereen, voor de spelers, de club en de supporters", sprak middenvelder Adam Maher na afloop.
Iedere week laten zien waarom ik hoor te spelen
Sander van de Streek
Volgens Maher was de diepte die FC Utrecht creëerde belangrijk. "Je weet vandaag dat als je de bal hebt dat de ruimtes erachter kunnen liggen. Ook omdat ze met vijf verdedigers spelen. Tuurlijk kan het altijd beter, maar we hebben het redelijk gedaan. Tuurlijk win je met 3-0 en moet je blij zijn. Maar we hadden er meer uit kunnen halen."
Middenvelder Adam Maher in gesprek met verslaggever René van den Berg

Van de Streek scoort, maar toch niet

Waar Van de Streek voor de winterstop basisplaatsen afwisselde met invalbeurten speelde hij in 2022 tot nu toe alle mogelijke minuten. "Ik vind dat ik een vaste waarde ben. Dat wil ik ook zijn voor deze ploeg. Ik moet iedere week laten zien waarom ik hoor te spelen", zei Van de Streek.
Van de Streek kreeg de 0-3 op zijn naam, maar de aanvallende middenvelder gaf na afloop eerlijk toe dat dit niet klopte. "Nee, ik heb hem helaas niet gemaakt. Ik raakte hem niet aan. Hij ging via het been van Corremans (keeper Sparta, red) de goal in. Ik kan hem niet claimen dat zou wel heel lelijk zijn", zei Van de Streek lachend.
Sander van de Streek in gesprek met verslaggever René van den Berg
De eerst volgende wedstrijd in de eredivisie is voor FC Utrecht pas weer op 5 februari tegen Cambuur. "We hebben twee oefenwedstrijden gepland", aldus Hake die niet wilde zeggen tegen wie FC Utrecht gaat oefenen. "We gaan niet over de landsgrenzen heen. Het zijn prima wedstrijden voor ons."