FC Utrecht wint overtuigend van zwak Sparta

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht heeft in de eredivisie op bezoek bij Sparta Rotterdam gewonnen. De Utrechters waren in Rotterdam met 0-3 de overtuigende winnaar.
Door de winst staat FC Utrecht weer zevende in de eredivisie. Nummer acht Cambuur is op zaterdag 5 februari in Stadion Galgenwaard de eerstvolgende tegenstander van de Utrechters. Volgende week is er geen speelronde in de eredivisie omdat het een internationaalspeelmoment is in de kalender van de FIFA. De UEFA heeft echter besloten hier geen gebruik van te maken.

Douvikas opent de score

FC Utrecht begon beter aan het duel en dat resulteerde in de eerste grote kans voor Tasos Douvikas. De Griekse aanvaller kopte de bal, na een goede voorzet van Othmane Boussaid, in de achtste minuut maar net langs het Rotterdamse doel.
Vier minuten later was het wel raak. Op aangeven van Van de Streek wist Douvikas nu wel te scoren. De aanvaller schoot de bal van dichtbij raak: 0-1. In het restant van de eerste helft ging het spel over en weer, maar grote kansen werden niet meer genoteerd.

FC Utrecht geeft in tweede helft niets weg

Na rust kwam FC Utrecht zeer goed uit de kleedkamer. Eerst was het Boussaid met de kans op de 0-2. Vervolgens was het diezelfde Belg die de assist gaf op Mahi. De aanvaller schoot vervolgens de 0-2 binnen. De ploeg van trainer René Hake had het in de tweede helft goed voor elkaar. Het lukte Sparta nauwelijks om de Utrechtse zestien binnen te dringen.
Met nog een kwartier te spelen werd de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van FC Utrecht. Eerst was het invaller Joris van Overeem die de andere invaller Moussa Sylla wegstuurde. De Fransman hield het overzicht en gaf de bal voor op Sander van de Streek. De Barnevelder hoefde de bal alleen nog maar aan te raken en zorgde zo voor de 0-3.
Sparta Rotterdam - FC Utrecht (eredivisie)

12' Tasos Douvikas (0-1)
47' Mimoun Mahi (0-2)
75' Sander van de Streek (0-3)