Voordaan speelt zich veilig in regiokraker, nacompetitie voor Kampong

GROENEKAN/UTRECHT - De hockeyers van Voordaan hebben gestunt en zich gehandhaafd in de hoofdklasse zaal. De ploeg uit Groenekan speelde het beslissende duel in degradatiepoule B met 3-3 gelijk tegen Kampong, wat genoeg was voor handhaving. Kampong gaat de nacompetitie in.
Kampong en Voordaan op archiefbeeld
Kampong en Voordaan op archiefbeeld © RTV Utrecht
Kampong en Voordaan wonnen allebei hun eerste duel in de sporthal in Tilburg. De Utrechters wonnen met 5-4 van Tilburg en Voordaan klopte Oranje Rood met 7-2, waardoor ze onderling gingen uitmaken wie eerste en tweede ging worden.
Kampong-keeper Steven Verhoogt na het eerste duel tegen Tilburg
Kampong-keeper Steven Verhoogt speelde een hoofdrol in de 5-4 zege. "Ik ben blij dat we ons hoofd erbij hielden, dat was de afgelopen potjes het probleem. We hebben een jonge ploeg en ik kon mij aan het eind nog onderscheiden", zei hij na het duel tegen Tilburg.

Beslissende derby tussen Voordaan en Kampong

Met evenveel punten begonnen Kampong en Voordaan aan de slotwedstrijd van deze degradatiepoule. Het Groenekanse Voordaan had het voordeel van een beter doelsaldo te hebben.
Voordaan nam ook nog eens een 2-0 voorsprong, maar Kampong rechtte de rug en kwam terug tot 2-2. In een bloedstollende slotfase scoorden beide teams nog een keer, waardoor het duel eindigde in 3-3 en Voordaan dus de poule won en zich handhaafde in de hoofdklasse.
Voordaan-coach Peter Jonker: "We hadden veel stress"
"Dit is hartstikke leuk. Het gaat alle kanten op in het laatste weekend, dus ik ben heel blij dat het nu klaar is voor ons", zegt Voordaan-trainer Peter Jonker. "Ik vond dat we veel stress hadden, terwijl we goed kunnen spelen. Dat ging niet heel goed. In ons voordeel was dat het veld waardeloos was."
Het was nog even spannend bij de 3-3 stand. "Ik vind het nooit zo moeilijk. Het kon aan de ene kant en de andere kant. Wat kan je nog doen in een eindfase?", vraagt Jonker zich af. "We hebben wat pech gehad met corona, maar ik vind dat we een goed team hebben. De jongens hebben dat ook laten zien."
Wij krijgen veel kansen en maken die niet, zij krijgen de kansen en die maken ze wel.
Bjorn Kellerman, speler Kampong
Kampong moet genoegen nemen met de tweede plaats en dus nacompetitie. Volgende week spelen de Utrechters een drieluik. De verliezer van die mini-competitie degradeert, de andere twee clubs blijven in de hoofdklasse zaal actief.
Bjorn Kellerman: "De jongens verdienden een overwinning op Voordaan"
Kampong-speler Bjorn Kellerman was erg teleurgesteld: "De ploeg is getergd om te winnen, maar wij krijgen veel kansen en maken die niet. Zij krijgen de kansen en die maken ze wel. Dan is het 3-3, en we moesten winnen. Dat is zonde. Nu moeten we volgende week nog een keer, maar de jongens verdienden een overwinning tegen Voordaan."
"Ik heb vertrouwen dat ze het volgende week goed gaan oppakken", aldus Kellerman, die zelf ontbreekt in de nacompetitie. "Ik heb maar twee wedstrijddagen meegedaan, dus ik ben niet speelgerechtigd volgende week."
Na afloop maakte Kellerman ook bekend dat hij gaat vertrekken bij Kampong na dit seizoen.