Eenvoudige zege dames UZSC: 'Winnen hem al in het eerste kwart'

UTRECHT - De waterpolosters van UZSC hebben in eigen huis geen fout gemaakt tegen PSV. De Utrechtse dames waren met 15-5 de baas.
Dames UZSC
Dames UZSC © Fotostudio RedGreenBlue
Na twee periodes had UZSC al de 9-3 voorsprong te pakken. In de laatste twee kwarten werd die eindstand vergroot tot de 15-5 eindstand.

Scherp gestart

"Vandaag was het belangrijk dat we vanaf het eerste moment scherp moesten zijn. Dat hebben de meiden gedaan. Uiteindelijk win je die wedstrijd al in het eerste kwart", blikte De Ruijsscher terug in Namen en Rugnummers.
Ondanks de snelle ruime voorsprong zag de oefenmeester dat zijn ploeg niet achterover ging hangen. "Dat vind ik knap. Dat we wel blijven spelen. We blijven jagen, blijven tempo maken. Dat vind ik ook het mooiste om te zien."
UZSC-speelster Robin Jutte in gesprek met verslaggever Menno Schilder
Speelster Robin Jutte vond het een leuke wedstrijd. "Het ging goed", zegt het talent dat sinds dit seizoen is aangesloten bij het eerste. "Ik krijg veel tips van de ervaren speelsters. Ik merk wel het verschil met het tweede. Maar dat is goed op te vangen met techniek en de tips."
eerste ronde relatief makkelijk beginnen is prettig
Joachim de Ruijsscher

Voorbereiding op play-offs

In de eredivisie waterpolo gaan dit seizoen alle clubs de play-offs om de landstitel in. "Je wil zo hoog mogelijk eindigen omdat het een ideale uitgangspositie creëert. De eerste ronde relatief makkelijk beginnen is prettig", aldus De Ruijsscher.
Joachim de Ruijsscher in gesprek met verslaggever Menno Schilder
Vorig seizoen eindigde UZSC in de reguliere competitie bovenaan maar werd de ploeg in de halve finale van de play-offs om de landstitel uitgeschakeld. "Dat is het lastige. Wanneer heb je je piekmoment en hoe bereid je je daarop voor. Vorig jaar hadden we dat piekmoment mogelijk te vroeg. Die moet nu later liggen", aldus De Ruijsscher. "We hoeven nu nog niet ultra-scherp te zijn, dat moeten we in de play-offs zijn."
UZSC staat in de eredivisie op dit moment tweede.