Pijnlijke thuisnederlaag rugbyers Eemland, pak slaag voor URC

AMERSFOORT/UTRECHT - De rugbyers van RC Eemland hebben in de ereklasse een thuisnederlaag geleden. The Dukes uit Den Bosch troefde de Amersfoorters op alle fronten af en won met 20-34. Het Utrechtse URC verloor bij Oisterwijk Oysters met liefst 55-0.
Eemland in het geel-zwart tegen The Dukes
Eemland in het geel-zwart tegen The Dukes © RTV Utrecht
Eemland, dat derde staat in de ereklasse, had op eigen veld weinig inbreng tegen nummer acht The Dukes. Bij rust keek de ploeg van trainer Sven Bulens tegen een 8-22 achterstand aan en dat verschil groeide in de tweede helft verder. Met twee try's in de slotfase wist Eemland de schade enigszins te beperken: 20-34.
Trainer Sven Bulens: "De energie was er niet en het karakter ontbrak"
"We hadden een andere uitkomst verwacht natuurlijk", zegt Sven Bulens tegen RTV Utrecht. "The Dukes waren vandaag het betere team, maar ik vind ons het betere team. Maar we hebben dat niet laten zien. Dan komt het hard aan dat de energie er niet is en dat het karakter ontbreekt. We laten ons kopje hangen. Dat vind ik het ergste. Meer dan de uitslag."
Mathijs de Wit maakte zijn comeback bij Eemland na een schouderoperatie. "Het begon gelijk lekker, maar het is jammer dat het dan zo'n uitslag is. The Dukes was het betere team, maar voor mezelf heb ik een goed gevoel. Ik was soms slordig", aldus De Wit.
Mathijs de Wit snel terug na blessure: "In plaats van 9, ben ik in 5 maanden terug"
"Ik heb nu geen last van mijn schouder. Ik wilde fit die operatie in gaan en we hebben veel getraind. Dat heeft zeker gebaat. In plaats van negen maanden, ben ik in vijf maanden terug op het veld", geeft hij aan.
Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, tegen laagvliegers Castricum, Groningen, Amstelveen en The Bassets, is deze nederlaag een klap voor Eemland.

Grote nederlaag URC

De rugbymannen van URC liepen ook tegen een nederlaag aan. De Utrechters, getraind door Luc Visser, verloren op bezoek bij Oisterwijk Oysters met liefst 55-0. In de stand van de ereklasse was het verschil tussen URC en Oisterwijk voor de wedstrijd slechts twee punten, maar op het veld dus groter.