Willem Janssen (35) accepteert huidige rol: 'Gebaat bij goed draaiend FC Utrecht'

UTRECHT - Willem Janssen was jarenlang als aanvoerder de eerste naam die de verschillende hoofdtrainers van FC Utrecht als eerste op het opstellingsformulier schreven. Dit jaar is de inmiddels 35-jarige Limburger geen vaste waarde meer. Janssen vindt dat op dit moment de lijn naar boven het enige is dat telt voor FC Utrecht.
Willem Janssen over zijn huidige rol in het elftal van FC Utrecht
Bij de kansloze 0-3 nederlaag van vorige week tegen Ajax bleef Janssen het hele duel aan de kant. De routinier zag dat zijn ploeg het vrijwel direct moeilijk had. "We hadden te weinig agressiviteit. Dat zie je dan mis gaan. Dat is zonde", vertelt Janssen aan RTV Utrecht.
Dat Janssen tegen Ajax niet in actie kwam was geen uitzondering. De 35-jarige verdediger speelde in de laatste zes eredivisie duels 106 minuten. Eenmaal had hij een basisplek, eenmaal een invalbeurt, eenmaal was hij geschorst en drie keer bekeek hij het gehele duel vanaf de bank. "Ik heb mijn rol en doe mijn best. Ik moet zorgen dat ik er klaar voor ben als ik nodig ben."
Of ik op de bank zit of op het veld sta dat is dan niet belangrijk
Willem Janssen
Van de laatste zes eredivisie duels won FC Utrecht er maar één. Vandaag nemen de Utrechters het op tegen Sparta Rotterdam. "Ik heb het gevoel dat we dicht bij de ommekeer zitten. Hoe sneller, hoe beter. Als ik tegen Sparta een rol speel in het veld dan ga ik die spelen, als dat niet zo is dan doe ik dat op een andere manier."

Geen wrok

Natuurlijk wil Janssen het liefste spelen. Maar de routinier accepteert zijn huidige rol. "De trainer bepaalt. Het is ook niet nieuw voor mij. We hebben een goede relatie en er goed over gesproken. Ik heb ook baat bij een goed draaiend FC Utrecht. Ik wil met Utrecht zo hoog mogelijk eindigen. Of ik op de bank zit of op het veld sta dat is dan niet belangrijk, maar natuurlijk wil je spelen."
In de zomer wordt Janssen 36 jaar. Ook zijn contract bij FC Utrecht loopt dan af. De club heeft nog wel een optie om er een jaar aan toe te voegen. Het woord stoppen neemt Janssen nog niet in de mond. "Ik ben met nu bezig. Het seizoen is nog heel lang. Over een tijdje gaan we weer de balans opmaken. Het is belangrijk dat FC Utrecht zo snel mogelijk omhoog gaat, daar moeten we alle energie in stoppen."