Ook Schellekens positief getest op EK handbal

© Orange Pictures
UTRECHT - Oranje-handballer Dennis Schellekens heeft voorafgaand aan de wedstrijd op het EK tegen Frankrijk positief getest op het coronavirus. De Utrechtse reservekeeper ontbreekt daardoor, net als opbouwspeler Iso Sluijters die ook positief testte, donderdagavond in het eerste duel van Oranje in de hoofdronde van het toernooi.
Beide spelers zijn na hun positieve zelftest direct in isolatie gegaan. De reguliere PCR-tests van een dag eerder gaven een negatief resultaat. De handballers hadden in de aanloop naar het EK al te maken met coronaperikelen. Ephrahim Jerry en Alec Smit testten positief en misten de laatste oefenduels. Smit herstelde op tijd en kon mee met de ploeg naar de eindronde.

Niet de eerste coronagevallen bij Oranje

Voorafgaand aan de laatste groepswedstrijd in de eerste ronde, dinsdag tegen Portugal, testten drie spelers positief: Robin Schoenaker, Jeffrey Boomhouwer en Florent Bourget. Die eerste twee zitten nog steeds in isolatie, Bourget heeft toestemming gekregen om weer aan te sluiten bij de selectie.
De handballers versloegen Portugal met 32-31 en plaatsten zich daardoor voor de hoofdronde van het EK. Bondscoach Erlingur Richardsson liet woensdag linkerhoekspeler Tommie Falke en cirkelspeler Lars Kooij naar Boedapest komen om zijn uitgedunde selectie te versterken. Zij testten bij aankomst negatief en kunnen tegen olympisch kampioen Frankrijk meedoen.

Keeperstrainer uit nood in wedstrijdselectie

Richardsson heeft noodgedwongen keeperstrainer Gerrie Eijlers opgenomen in de wedstrijdselectie voor het EK-duel van donderdag met Frankrijk. De oud-international, die anderhalf jaar geleden zijn loopbaan beëindigde, vervangt Schellekens.
Eijlers (41) heeft 120 interlands achter zijn naam staan. Het duel met olympisch kampioen Frankrijk begint om 18.00 uur. Nederland bereikte voor het eerst op een groot toernooi de laatste twaalf en speelt nu in een groep van zes om twee plaatsen voor de halve finales.