FC Utrecht voelt zich afgetroefd door Ajax: 'We speelden slap'

UTRECHT - René Hake is niet alleen ontevreden over het resultaat, maar ook over de uitvoering van zijn ploeg. FC Utrecht verloor met 0-3 van Ajax. "We waren slap in de zin van de duels, vooral in de eerste twintig minuten. Wanneer de bal ertussenin viel, waren wij niet agressief genoeg. Blijkbaar zit er te weinig overtuiging in. Aan de andere kant toonde Ajax die wel", vertelt Hake tegen RTV Utrecht.
FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel baalt vanwege het verlies tegen Ajax
FC Utrecht-verdediger Mark van der Maarel baalt vanwege het verlies tegen Ajax © FC Utrecht
Ook over het spel aan de bal was Hake niet te spreken. "We moesten lef hebben om te voetballen. Dan moeten dingen kloppen zoals aannames, handelingssnelheid en balsnelheid. Ajax zat daar bovenop. Als je dat kwalitatief niet goed uitvoert, word je in de eerste twintig minuten onder de voet gelopen. We zijn in alle facetten afgetroefd."
Fabian de Keijzer, doelman FC Utrecht, blikt terug op zijn debuut

Geen verwijten bij tegengoals

Fabian de Keijzer maakte zijn debuut onder de lat bij FC Utrecht. Hij kan zich vinden in de woorden van zijn trainer over dat vooral de eerste twintig minuten zwak waren. De keeper vond dat zijn ploeg het daarna redelijk oppakte. "We hebben nog één, twee kansen gehad in de eerste helft die erin konden. Je moet het dichthouden. Die 0-3 in de laatste seconden van de eerste helft is dan zuur en mag niet gebeuren."
Bij de drie tegengoals viel De Keijzer niks te verwijten. "De eerste werd van richting veranderd. Spelers gooien zich vol voor de bal. Als die niet werd aangeraakt, had ik hem gepakt denk ik. De twee anderen waren van best dichtbij", aldus De Keijzer.
FC Utrecht-trainer René Hake over onder andere de wedstrijd tegen Ajax en de situatie rondom de geblesseerde Maeda
In de rust bij 0-3 had FC Utrecht niet de gedachte 'het is gespeeld' zegt De Keijzer. "Als zij er drie kunnen scoren, dan kunnen wij dat ook. Kijk maar naar de bekerwedstrijd van vorig seizoen. Toen was het 5-4 en maakten we dus ook veel goals."
We hadden wat anders verwacht met de heenwedstrijd in het achterhoofd
Mark van der Maarel, verdediger FC Utrecht

Kritisch terugkijken

Volgende week zondag vanaf 16.45 uur speelt FC Utrecht de eerstvolgende wedstrijd in de eredivisie bij Sparta uit Rotterdam. Mark van der Maarel, die redelijk speelde, kijkt alvast vooruit. "Dat wordt een hele andere wedstrijd. We moeten eerst kritisch zijn op wat vandaag is gebeurd. We hadden wat anders verwacht met de heenwedstrijd in het achterhoofd."
Mark van der Maarel, verdediger FC Utrecht, over onder meer het goede spel van Ajax