FC Utrecht begint 2022 met kansloze nederlaag tegen Ajax

© Orange Pictures
UTRECHT - FC Utrecht is 2022 niet goed begonnen in de eredivisie. De ploeg van René Hake verloor in Stadion Galgenwaard kansloos met 0-3 van Ajax.
De Utrechters blijven zevende op de ranglijst met 29 punten uit negentien duels. Ajax staat tweede met 45 punten, koploper PSV heeft er één meer.

Kastje naar de muur

FC Utrecht werd in de eerst helft van het kastje naar de muur gespeeld. Al na vijf minuten openden de bezoekers de voorsprong. Antony ontving de bal in de zestien en schoot feilloos raak in de rechterhoek.
Brian Brobbey verdubbelde in de negentiende minuut de voorsprong. De spits kopte van dichtbij raak op aangeven van Dusan Tadic. FC Utrecht, waar debutant Maeda vroeg uitviel met een blessure, stelde er in de eerste veertig minuten nauwelijks wat tegenover. Het meest gevaarlijke moment was een schot van Django Warmerdam, matchwinner in de heenwedstrijd, die ruim naast ging.

FC Utrecht kroop even uit schulp

In de laatste minuten van de eerste helft kroop FC Utrecht iets meer uit de schulp en viel de eerste serieuze mogelijkheid te noteren. Anastasios Douvikas kopte net over na een voorzet van invaller Othmane Boussaid. Even later kopte Mike van der Hoorn een paar meter naast uit een corner.
Ondanks dat FC Utrecht zoals gezegd iets meer aandrong waren het de Amsterdammers die weer het net vonden. In de blessuretijd tekende Brobbey voor zijn tweede van de middag. Hij schoot van dichtbij raak na wederom een assist van Tadic.

Debuut om gauw te vergeten

De tweede helft werd geen moment meer spannend. FC Utrecht was nauwelijks gevaarlijk. Ajax nam wat gas terug, maar kreeg nog wel een paar goede kansen. Echter hield Fabian de Keijzer zijn doel schoon in de tweede helft, maar gezien de eindstand 0-3 was het een wedstrijd om gauw te vergeten voor de debuterende keeper en zijn ploeg.
FC Utrecht - Ajax (eredivisie)
5' Antony 0-1
19' Brian Brobbey 0-2
45+3' Brian Brobbey 0-3