Rugbyers URC onderuit tegen Ascrum: 'Mentaal moeite met de druk'

UTRECHT - De rugbyers van URC hebben een derde nederlaag op rij geleden in de ereklasse. De Utrechters gingen op eigen veld tegen Ascrum met 5-26 onderuit.
URC - Ascrum
URC - Ascrum © RTV Utrecht
Ascrum begon gelijk goed in Utrecht en liep al vrij snel uit naar de 0-19 voorsprong. URC kwam na rust terug tot 5-19. Spannend werd het echter niet meer. In de slotfase breidden de bezoekers de score via een try en een conversie uit naar 5-26.
We moeten zorgen dat we consistenter worden
Luc Visser, coach URC

Tegenvaller

"Teleurstellend. We zijn heel slecht gestart", reageert coach Luc Visser in Namen en Rugnummers. "Dit was een wedstrijden die we moesten winnen. Mentaal hebben we moeite met die druk."
URC-coach Luc Visser in gesprek met verslaggever Menno Schilder
Rugbyer Siebe Deerenberg noemde het een tegenvaller. "Nul punten is niet waar we voor kwamen. We maakten domme fouten, slordigheden, gaven de bal makkelijk weg. Op een gegeven moment houdt het op."
Het zit er niet meer in om in de top acht te komen
Siebe Deerenberg, rugbyer URC
Na rust speelde URC een stuk beter. "Dat is het rare inderdaad. Soms is het moeilijk waardoor dat komt. Soms zijn we te stil op het veld, soms praten we door elkaar heen. We moeten zorgen dat we consistenter worden. Dat we 80 minuten ons niveau halen", aldus Visser.
Rugbyer Siebe Deerenberg in gesprek met verslaggever Menno Schilder
URC staat in de ereklasse op de dertiende plek. De Utrechters zijn al zo goed als zeker veroordeeld tot het spelen van de degradatiepoule. "Dat is niet vervelend. Dat lag in de lijn der verwachting", zegt coach Visser.
"We moeten weer wedstrijden gaan winnen. Het zit er niet meer in om in de top acht te komen. We zullen zoveel mogelijk verbeteren voordat we naar de degradatiepoule gaan en daarin teams aanpakken", voegt Deerenberg eraan toe.