Dagen zijn lang voor Utrechtse kickbokscoach in Singapore: '14 dagen op hotelkamer'

UTRECHT - Terwijl in Nederland de quarantaineregels worden versoepeld, ondervindt de Utrechtse kickbokscoach Said el Badaoui strenge regels in Singapore. De Utrechter werd samen met zijn pupil bij aankomst in het land positief getest op het coronavirus waardoor ze nu 14 dagen los van elkaar zijn opgesloten in hun hotelkamer.
Said el Badaoui (rechts)
Said el Badaoui (rechts) © RTV Utrecht
El Badaoui en zijn pupil Murat Aygün zitten in quarantaine in hun hotel in Singapore waar Aygün zou vechten om de ONE Championship zwaargewichttitel. Beiden werden bij aankomst in Singapore getest op Covid-19. "We hebben beiden geen symptomen. De regel hier is dat als je positief bent je 14 dagen in quarantaine zit en je hotelkamer niet uit mag."
Said el Badaoui vanuit Singapore over zijn quarantaine
De twee hebben "We zitten beiden alleen op een kamer. We spreken elkaar alleen via facetime. We hebben geen balkon, kunnen geen luchtje scheppen, het is buiten 30 graden, dan zijn de dagen wel lang. Het leven gaat niet altijd over rozen."
Ook tegenslagen horen bij de sport
Said el Badoaui

Titelgevecht voor derde keer afgelast

Het betekent tevens een streep door het titelgevecht van Aygün tegen de Oekraïense titelhouder Kryklia. Het is inmiddels al de derde keer dat het gevecht moet worden uitgesteld. "Het is heel rot, we hadden ons zo op die wedstrijd verheugd. Het is wat het is. Ook tegenslagen horen bij de sport."
Er is nu voorgesteld om het titelgevecht op 11 februari te laten plaatsvinden. "Dat is wel heel kortdag. Ik heb ook andere jongens die klaar moeten zijn voor andere wedstrijden. Dus dat gaat hem niet worden. We willen hem naar maart verschuiven."