Van Ede hoopt op Ihattaren: 'De woorden 'niemand krijgt mij stuk' bij FC Utrecht omzetten in daden'

UTRECHT - Mohamed Ihattaren zou op dit moment alleen in zijn eigen stad Utrecht willen voetballen, zo gaat het gerucht. En dus maakt FC Utrecht serieus werk van de komst van de talentvolle middenvelder, die nu nog onder contract staat van Juventus. In Utrecht, dicht bij zijn familie, wil Ihattaren het plezier in het spelletje terugvinden.
Mohamed Ihattaren in het shirt van PSV
Mohamed Ihattaren in het shirt van PSV © Orange Pictures
Ihattaren kreeg een flinke mentale tik toen vorig jaar zijn vader overleed. Een transfer van PSV naar de Italiaanse topclub Juventus, dat hem meteen verhuurde aan Sampdoria in het troosteloze Genua maakte het er alleen maar slechter op. Met heimwee naar zijn moeder vluchtte hij terug naar Utrecht.
Wedstrijd in Galgenwaard na het overlijden van zijn vader kan wel eens de doorslag geven
Gert Kruys
Dat FC Utrecht nu pas in gesprek is met Ihattaren is opmerkelijk. De club verwierf een onuitwisbare indruk in het hart van de oud-PSV'er toen hij vlak na het overlijden van zijn vader met de Eindhovenaren in de Galgenwaard speelde en een hartverwarmend applaus kreeg. "Ik kreeg kippenvel", weet analist Gert Kruys die bij de wedstrijd was. "Je zag aan hem dat hij dat mooi vond. Ik denk dat het wel van invloed kan zijn op een mogelijke komst naar FC Utrecht. Verder ken ik hem niet, dus zou ik het niet weten. Het zou in ieder geval goed voor hem zijn als hij in zijn eigen stad weer aan voetballen toekomt."
Gert Kruys en Jan Willem van Ede over de mogelijke komst van Ihattaren
De vraag die vervolgens op komt is; hoe fit is Ihattaren. "Ik heb gehoord dat hij momenteel met Gerald Vanenburg traint", zegt Kruys, "Dat is een hele goede voor hem. Hij kent de wetten van de voetballerij als geen ander."
Jan Willem van Ede, recordhouder bij FC Utrecht, hoopt in ieder geval dat ze er snel uitkomen."Maar ik denk dat het vooral ook belangrijk is dat we hem de tijd geven om fit te worden en te acclimatiseren. Dat we de staf de tijd geven met hem en niet iedere week gaan vragen: Waar blijft hij nou? Ik heb begrepen dat ze bezig zijn om hem voor anderhalf jaar hier te krijgen. Alles wat hij dit jaar dan nog kan spelen is meegenomen".
Als Ihattaren komt moeten we hem wel de tijd geven
Jan Willem van Ede
Van Ede hoopt overigens dat hij ernaast zit en dat hij er meteen staat, "Maar we moeten er niet de druk op gaan leggen. Het moet over FC Utrecht gaan en niet over Mo Ihattaren. En dan hoop ik dat hij de woorden die hij sprak voor de camera bij zijn afscheid bij PSV 'Niemand krijgt mij stuk' nu gaat laten zien."

Hake weet nog van niks

De hele week gonst dus al het gerucht in Utrecht dat Mohamed Ihattaren voor anderhalf seizoen gehuurd gaat worden van Juventus. "Ik heb hem vandaag niet gezien, hij zit voor zondag niet bij de selectie", lachte Hake na de vrijdagtraining. "Als daar dingen in spelen dan zal de club dat naar buiten brengen. Dat is nu niet aan de orde."