FC Utrecht wil Ihattaren anderhalf jaar huren van Juventus

UTRECHT - FC Utrecht is in de race om Mohamed Ihattaren (19) te huren van Juventus. De Utrechter zou tot medio 2023 in Stadion Galgenwaard moeten gaan spelen.
Mohamed Ihattaren
Mohamed Ihattaren © Orange Pictures
Afgelopen zomer verkocht PSV Ihattaren aan Juventus. De club uit Turijn stalde hem bij Sampdoria, maar daar kwam de Utrechter nog in geen enkel officieel duel in actie. Sinds oktober is Ihattaren weer in Utrecht en werkt hij met een personal trainer aan zijn fitheid.
Het applaus van het Utrechtse publiek in oktober 2019 voor Ihattaren
Ihattaren is geboren en getogen in Utrecht. Hij begon met voetballen bij SV Houten. Daar verdiende hij op 8-jarige leeftijd een plek in de jeugdopleiding van PSV. Zijn band met de stad Utrecht werd duidelijk bij het duel tussen FC Utrecht en PSV op 19 oktober 2019. Een week voor dat duel overleed de vader van Ihattaren. In de 24e minuut, het rugnummer van Ihattaren, klapte heel Stadion Galgenwaard voor de middenvelder.

Buitenkans

In het verleden heeft technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht vaker toegeslagen bij zogenoemde buitenkansjes. De voormalig voetballer van de club is nu ook voornemens om een buitenkans als Ihattaren binnen te halen.
Zaakwaarnemer Ali Dursun heeft aan de NOS laten weten goede hoop te hebben dat de transfer rond gaat komen. Dursun werkt sinds november met Ihattaren nadat de Utrechter vertrok bij zijn vorige zaakwaarnemer Mino Raiola.