SCHC ondanks zege naar degradatiepoule

© Orange Pictures
BILTHOVEN/UTRECHT - De vrouwen van SCHC hebben de laatste wedstrijd in het eerste deel van de zaalhockeycompetitie gewonnen van Almere. De Bilthovense ploeg won met 3-2. Ondanks die zege eindigt SCHC als vijfde in de hoofdklasse A.
Het duel tussen Rotterdam en Den Bosch eindigde gelijk. Als één van die ploegen het onderlinge had gewonnen, was SCHC de verliezer gepasseerd in de stand en had aan de kampioenspoule mogen meedoen.
In de degradatiepoule, van vier teams, behoudt SCHC de punten uit het eerste deel van de competitie. Daarmee begint het die poule als koploper. Als SCHC de poule als winnaar afsluit, is de competitie voor de Bilthovense ploeg afgelopen. Als het tweede of derde eindigt, volgen degradatieduels. De nummer vier van de degradatiepoule degradeert rechtstreeks.

Kampong naar kampioenspoule

Kampong, dat al zeker was van plaatsing voor de kampioenspoule, verloor de laatste wedstrijd met 7-4 van Pinoké en eindigt als vierde in poule B. In de kampioenscompetitie neemt Kampong het in poule B tegen HDM, Pinoké en Oranje Rood.