'Zakaria Labyad mag weg bij Ajax'

© Orange Pictures
UTRECHT - Zakaria Labyad mag deze winterstop weg bij Ajax. Verschillende media melden dat de Amsterdammers de Utrechter deze winterstop hopen te verkopen, omdat zijn contract komende zomer afloopt. Behalve Labyad mogen ook David Neres, Danilo en Nicolas Tagliafico vertrekken bij de landskampioen.
De 28-jarige Labyad speelde in het verleden voor PSV, Sporting Lissabon, Fulham en Vitesse, maar zijn loopbaan was enigszins verval geraakt toen FC Utrecht hem in januari 2017 naar zijn geboortestad lokte. Onder trainer Erik ten Hag bloeide Labyad zodanig op, dat Ten Hag hem, een half jaar nadat hijzelf naar Ajax was vertrokken, naar de Johan Cruijff Arena haalde.
Bij Ajax werd de Utrechter nooit basisspeler. In november 2019 liep in de Champions Leaguewedstrijd tegen Lille een zware knieblessure op. Sindsdien krijgt hij vrijwel geen kansen meer en zit ook amper bij de selectie. De Utrechter mocht dit seizoen twee keer kort invallen, maar komt niet meer voor in de plannen van Ten Hag.
Zijn contract loopt komende zomer af en zal zeer waarschijnlijk niet verlengd worden. Als hij tot dat moment bij Ajax blijft, mag hij transfervrij vertrekken. Voor Labyad is dat gunstig, voor Ajax niet. Gezien de mogelijke rechtszaak die hem boven het hoofd hangt voor het mishandelen van een aannemer, na een een langslepend geschil over de betaling van een klus, kan het voor Labyad echter ook gunstig zijn om naar het buitenland te vertrekken.