Wethouder steekt basketballers Utrecht Cangeroes extra geld toe voor trainingsvelden

© RTV Utrecht
UTRECHT - De basketballers van BC Utrecht Cangeroes worden vlak voor de jaarwisseling nog uit de brand geholpen door de gemeente. De sportclub dreigde financieel kopje onder te gaan doordat de kosten voor sporthal David Lloyd in Overvecht te hoog werden.
De Utrechtse gemeenteraad had het college in een motie opgeroepen om met een oplossing voor de basketbalvereniging te komen. Sportwethouder Maarten van Ooijen laat aan de raad weten dat hij de Cangeroes een hogere subsidie wil toekennen. Daarmee kan de club de begroting voor het komende jaar rondmaken.

Basketbaltempel

Sporthal Lunetten, de thuisbasis van de Utrecht Cangeroes, biedt niet genoeg trainingsruimte voor alle teams van de vereniging. De club maakt daarom ook al jaren gebruik van sportcentrum David Lloyd in de wijk Overvecht. Vorig jaar is de zaal exclusief voor basketbal omgebouwd.
De investering in de 'basketbaltempel' in Overvecht dreigde de club echter boven het hoofd te stijgen. Het bestuur durfde geen huurcontract met David Lloyd aan en daardoor kwamen de activiteiten van de vereniging per 1 januari in gevaar.

Jongeren in Overvecht

Hoe hoog de subsidie voor de basketballers uitvalt moet nog blijken. Wethouder Van Ooijen schrijft aan de gemeenteraad dat hij die bepaalt op basis van de aanvraag die het clubbestuur nog moet indienen.
Voorwaarde is dat Cangeroes het geld moet ook moet besteden aan zaalruimte voor andere binnensportverenigingen. Dat kan door ze onder te brengen in de hal in Overvecht, of doordat meer basketbalteams naar David Lloyd komen, waardoor er elders in de stad ruimte ontstaat. Ook moet de vereniging zich inzetten voor kinderen en jongeren in Overvecht.