KNVB houdt vast aan speelschema eerste divisie

© Orange Pictures
UTRECHT - Het speelschema van de eerste divisie blijft onveranderd. De KNVB besprak dinsdag samen met de Keuken Kampioen Divisie en de clubs het plan tot uitstel van de eerste twee speelronden na de winterstop, maar de partijen zien daar vanaf.
Vanwege de huidige coronamaatregelen is publiek voorlopig niet welkom bij sportwedstrijden. Door speelronde 20 en 21 uit te stellen naar later, zouden mogelijk wel fans welkom zijn. "Opnieuw wegen de zeer onzekere voordelen niet op tegen de nadelen die wel zeer waarschijnlijk zijn. Vandaar dat besloten is om het huidige speelschema niet aan te passen. Het verdere verloop van de competitie mag niet in gevaar komen", aldus de KNVB.
De voetbalbond zegt te hebben geleerd van november, toen daar ook over gesproken werd maar het uiteindelijk niet ter zake deed omdat de maatregelen werden verlengd. "Dat bleek toen risicovol te zijn met het oog op de continu´teit van de competities, terwijl uitstellen geen garantie geeft op het mogen spelen voor publiek. De competities moeten bovendien voor juni klaar zijn, doorschuiven naar achteren is dus niet mogelijk."