Kalezic positief over eerste seizoenshelft Jong FC Utrecht, ondanks terugval na september

Utrecht - Jong FC Utrecht sloot maandag het voetbaljaar af met een 2-0 nederlaag tegen De Graafschap. Door dat resultaat gaat de ploeg van trainer Darije Kalezic, die in de zomer het stokje overnam van Ab Plugboer, de winterstop in op de 15e plaats in de eerste divisie.
Dat lijkt teleurstellend, omdat Jong FC Utrecht eind september nog meestreed om de bovenste plaatsen. Met 15 punten uit acht duels stonden de Utrechtse beloften de top vier van de ranglijst. "Wij hebben twee en een halve maand een geweldige prestatie verricht", blikt Kalezic terug op die periode. "We hebben in die periode weinig instabiliteit gekend. We hebben iets laten zien dat Jong FC Utrecht nog nooit had laten zien en we kregen heel veel positeve kritieken."

Terugval in oktober

Vanaf begin oktober zette een terugval in, die door Kalezic simpel wordt verklaard. De stabiliteit van de eerste periode was weg. Op een bepaald moment was zelfs de complete verdediging geblesseerd. "Haal de vedediging bij welk elftal dan ook weg, dan weet je wat je krijgt." De trainer moest 18-jarige jongens inpassen. Daarbij moest Kalezic waken voor overbelasting. "Je moet ze fit houden zodat hun ontwikkeling door kan gaan."
Ik had hoger gewild, zeker na hoe we begonnen
Darije Kalezic
Dat had gevolgen voor de resultaten: 15 uit 8 werd 22 uit 19 halverwege de competitie. "Dat is precies de helft van wat we ooit hebben gehaald aan het einde van de competitie. We zitten qua punten wel aan de top van wat Jong FC Utrecht ooit heeft gepresteerd", is Kalezic positief. Toch komt naast de opleider ook nog even de sportman boven in de trainer. "Ik had hoger gewild, zeker na hoe we begonnen. Maar ik mag niet doorslaan, ik ben trainer van Jong, ik moet mij bezighouden met ontwikkelen."