Jong FC Utrecht sluit eerste seizoenshelft af met nederlaag

© Orange Pictures
UTRECHT - Jong FC Utrecht heeft de laatste wedstrijd van 2021 in de eerste divisie verloren. De ploeg van trainer Darije Kalezic ging in eigen huis met 2-0 onderuit tegen De Graafschap. De bezoekers kwamen voor rust op 0-1 door Giovanni Korte. Vlak voor tijd maakte Danzell Gravenberch de 0-2.
De nederlaag was onnodig. Voordat De Graafschap de 0-1 maakte, na een grote fout van Gabriel Culhaci, had Jong FC Utrecht via Djevencio van der Kust en Mohammed Malahi twee grote kansen gehad. En vlak voor de 0-2 kreeg Yuya Ikeshita een kans op 1-1, maar hij schoot over.
Ruben Kluivert: "We hadden ze bij de keel"
"We doen onzelf tekort", zei trainer Kalezic na afloop. "We benutten zelf de kansen niet en geven de goals te makkelijk weg." Een groot lichtpunt was het spel van Ruben Kluivert. De verdediger was ruim twee maanden geblesseerd, maar was tegen De Graafschap de absolute uitblinker. "Ik heb wel goed gevoetbald", vond Kluivert ook zelf. "De eerste 20 hadden we ze bij de keel. Daarna was de teamprestatie niet goed."

Stabiliteit was weg

Jong FC Utrecht staat nu 15e in de eerste divisie, met 22 punten uit 20 duels. En dat na een seizoensstart waarin uit de eerste acht duels 15 punten werden behaald. Kalezic heeft daar wel een verklaring voor. "Na die goede seizoensstart is de stabiliteit aangetast. We kregen te maken met blessures en moesten veel nóg jongere spelers inpassen."
Op een bepaald moment miste Kalezic Mokono, Kluivert, Mamengi en Van der Kust. "Haal de complete verdediging van welk elftal dan ook weg, en je weet wat je krijgt."